28-03-2024

Update kantoor Delft: het dak zit erop!

In Delft is de afgelopen maanden hard gewerkt aan ons toekomstige kantoor op de TU Campus en we hebben een nieuwe mijlpaal bereikt: het dak zit erop! De dakconstructie over de voormalige binnentuinen is geplaatst. Een grote operatie, compleet met nachtelijke transporten en grote kranen rondom het gebouw.
Vanaf april worden de zijkanten van het dak verder afgewerkt met glas. Nu het dak erop zit, kan het worden geïsoleerd en worden de technische installaties geplaatst, zoals het klimaatplafond, sprinklers en elektriciteit. Na de zomer volgen de 751 zonnepanelen.

Door de originele binnenplaatsen te overkappen, respecteren we het monumentale karakter van het gebouw, creëren we extra vloeroppervlak en maken we het gebouw aanzienlijk duurzamer doordat 2400 vierkante meter oude en ongeïsoleerde muren en ramen in één klap niet meer worden blootgesteld aan weersinvloeden. De twee atria vormen straks het hart van het gebouw, waar collega’s en bezoekers elkaar ontmoeten in een uiterst inspirerende werkomgeving met slimme energie-oplossingen en aandacht voor circulariteit. Met elkaar werken ze aan oplossingen voor de grote uitdagingen van deze tijd zoals mobiliteit, infrastructuur, ruimtelijke ontwikkeling, energie en klimaatadaptatie. Het is straks ons springlevende visitekaartje. 

We zijn, kortom, weer een stap dichter bij waar we eind 2024 willen uitkomen: een Rijksmonument dat volledig Paris Proof is. Het is een ingewikkelde puzzel waarvan we steeds meer stukjes op de goede plek leggen. We laten zien dat het kan, en we maken het waar door onze gebundelde expertise in eigen huis toe te passen. 

In september zal het gebouw wind- en waterdicht zijn; in december nemen we het in gebruik.
Mijnbouwgebouw Delft renovatie

Ons nieuwe kantoor in Delft

Eind 2024 gaan we verhuizen naar dit Rijksmonument dat volledig Paris Proof is.
Lees meer
Schets ontwerp mijnbouw gebouw
Brand, Marketing & Communications -

Brand, Marketing& Communications

Language is changing...