Maak kennis met Ayah, Consultant Chemical Safety

Na haar studies in de chemie, proces en voedseltechnologie met bijbehorende werkervaringen is Ayah aan de slag gegaan bij Royal HaskoningDHV als Consultant Chemical Safety bij de afdeling Environment & Safety. Benieuwd waar Ayah aan werkt en wat zij er zo leuk aan vindt? Lees dan snel verder!
ayah talal

Door betrokken te zijn bij zowel de industrie als de wetgevers kan ik de beste adviezen geven.

Ayah TalalConsultant Chemical Safety

Mijn rol bij Royal HaskoningDHV

“Ik maak onderdeel uit van een hele grote groep wat erg leuk is. Ik houd mij voornamelijk bezig met diverse veiligheidsaspecten die komen vanuit grote opdrachtgevers in de zware en chemische industrie. Dit kan gaan om vraagstukken die te maken hebben met de mens en de omgeving. Voorbeelden zijn: hoe kunnen mensen het beste omgaan met hun producten en grondstoffen? Wat zijn de gevaren en wat heeft dat voor effect op de mens en de natuur? Ik ben ook bezig met managementsystemen. Dit gaat dan bijvoorbeeld over het verkrijgen van certificaten voor opdrachtgevers die voldoen aan de specifieke wetgeving. Praktisch gezien doen we dan ook audits om dit te controleren in de praktijk.”

Een diverse omgeving

“Ik merk dat er binnen de afdeling een dynamische sfeer hangt. Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen waar we stappen in zetten. Met bijvoorbeeld de nieuwe Omgevingswet denk je dan ook veel mee over de impact op bedrijven. Dit komt terug in vele facetten zoals het gebruik van grondstoffen en producten, maar ook transport. Mijn rol richt zich niet alleen op het creëren van een veilige en gezonde omgeving voor bedrijven, maar ook is de link tussen wetgeving en de bedrijven erg belangrijk. Het maken van inventarisaties over bepaalde omgevingen of regio’s hoort hierbij om belangrijke input te geven over de huidige wetgeving.”

In contact met zowel de industrie als de wetgevers

“Het fijne is dat wij in direct contact staan met zowel de opdrachtgevers (industrie) als de wetgevers (gemeente, overheid). Dit maakt het werk erg divers en afwisselend, omdat dit hele andere soort stakeholders zijn. Door betrokken te zijn bij zowel de industrie als de wetgevers kan ik dan de beste adviezen geven. Ook intern schakel ik veel met verschillende collega’s die allemaal een expertise hebben. Zo kun je mooie en leerzame samenwerkingen aangaan.”

Het leukste aan mijn rol

“Het leukste aan mijn rol vind ik dat ik in veel verschillende projecten mijn bijdrage kan leveren. Elk project heeft zijn eigen uitdagingen waar ik veel van leer. Ik krijg ook de mogelijkheid om voor opdrachtgevers buiten Europa te werken, bijvoorbeeld Egypte. Dit geeft toch een nieuwe en unieke dimensie aan een project, ook op sociaal vlak. Het is een mooie ervaring om daar dan ook op locatie te zijn.”

Uitdaging en plezier

“Door met veel diverse projecten betrokken te zijn met verschillende collega’s word ik erg uitgedaagd en heb ik veel plezier in mijn werk. Veel projecten brengen ook nieuwe invalshoeken om naar vraagstukken te kijken.”

Wil jij ook werken in een inspirerende omgeving?

Dan is een rol binnen de afdeling Environment & Safety misschien wel wat voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

environment safety CTA
Language is changing...