Maak kennis met Bettine, Adviseur Projectbeheersing en Risicomanagement

Al ruim 17 jaar is Bettine met veel plezier aan het werk bij Royal HaskoningDHV in Noord-Nederland. Ze begon in het secretariaat maar groeide al snel door bij de organisatie. Benieuwd waar ze zich nu mee bezig houdt? Lees dan snel verder!
bettine otten

De omgeving bij Royal HaskoningDHV kan ik typeren als erg prettig. Er is mogelijkheid tot het kijken in meerdere keukens waardoor je ontzettend veel leert.

Bettine OttenAdviseur Projectbeheersing en Risicomanagement

De organisatie groeit mee met mijn ontwikkeling

Startend als secretaresse bij Royal HaskoningDHV heb ik in twee jaar veel over de organisatie geleerd. Dit gaf mij een mooie opstap naar iets nieuws. Ik heb gemerkt dat alle deuren open kunnen binnen ons bedrijf, mits je zelf actief jouw eigen doelen en ambities aangeeft. Op deze manier ben ik weleens mee gaan kijken bij het schrijven van contracten. Dit resulteerde in een enorme interesse waardoor ik actief betrokken werd bij het schrijven van UAV-GC contracten.”

Van het een kwam het ander en ik rolde in mooie projecten zoals de verdiepte ligging Drachtsterweg (met o.a. de aanleg van een aquaduct) in Leeuwarden. Ik zag dat projectbeheersing een cruciale rol speelde in dit project en ik stond ervoor open om hier meer over te leren. Ik kreeg de kans om op locatie met de opdrachtgever te werken aan dit project in de projectbeheersing. Momenteel ben ik met een project bezig voor Rijkswaterstaat in Leeuwarden. Hier ben ik projectleider in het vakgebied projectbeheersing op verschillende (onderhouds)clusters waar de diverse discipline aanbod komen. Super leuk dat dit allemaal zo gelopen is. Vanuit de inhoud (Risicomanagement) ben op deze manier in een nieuwe wereld gekomen omringd door vele projecten, opdrachtgevers, aannemers en bouwlocaties. Door mijn nieuwsgierigheid en passie in combinatie met de mogelijkheden van de organisatie ben ik veel gegroeid.

“Het mooie is dat ik mijn ambitie en ontwikkeling gelijk op kon laten lopen met de kansen in ontwikkeling van het vak projectbeheersing. De steeds grotere en complexere projecten vragen professionalisering van projectbeheersing. Hier mag ik vorm aan geven!”

Een echte mensenorganisatie

Over de jaren heen merk ik erg dat we bij Royal HaskoningDHV bewust zijn van het feit dat we projecten met elkaar laten slagen. Naast inhoudelijk sterke collega’s is het proces en de relatie eromheen even belangrijk. Zo kan een project op een goede manier gemanaged worden. Opdrachtgevers vragen meer integrale projecten, hierdoor is de samenwerking tussen elkaar erg belangrijk. In mijn rol ben ik daar vaak en graag mee bezig, dit is een fijne combinatie van leiderschap waarin je een team compleet mee kan nemen in een project en een fijne en duidelijke route voor ze uitstippelt.”

Een fijne cultuur

“De omgeving bij Royal HaskoningDHV kan ik typeren als erg prettig. Er is mogelijkheid tot het kijken in meerdere keukens waardoor je ontzettend veel leert. Ook staan collega’s voor elkaar open en willen we graag met en van elkaar leren. Fouten mag je maken, daar leer je ook weer van. Verder is het een hele platte organisatie wat het een open cultuur maakt.”

Ontwikkelperspectief met het Professional Programma

Ik heb onlangs een Professional Programma afgerond, dit is een programma voor collega’s die het vermogen, de aspiraties en het engagement hebben om het verschil te maken in hun werk. Ontwikkeling staat voorop. Het gerenommeerde opleidingsinstituut de Baak heeft deze verzorgd. Het programma is toegespitst op collega’s met een aantal jaren ervaring in het werkveld: hoe ga je met complexiteit om? Hoe leid je veranderingen? Hoe pas je persoonlijke en situationele leiderschap toe? Er zijn verschillende modules en dat is super leuk en persoonlijk. Ik heb er veel aan gehad.

Ook een baan met volop groeimogelijkheden?

Dan is een dynamische rol binnen de Mobiliteit & Infrastructuur misschien ook wel wat voor jou.


rivier cta
Language is changing...