Maak kennis met Chiel, Legal Consultant

Sinds 2017 werkt Chiel bij onze afdeling Legal Consultants. Hiervoor werkte hij als privatist enkele jaren als zzp’er. Chiel maakte de overstap door verschillende redenen. De belangrijkste is dat hij bij de afdeling Legal Consultants betrokken is bij maatschappelijk relevante projecten zoals gebiedsontwikkelingen en de energietransitie. Daarnaast is het samenwerken met collega’s en het deel uitmaken van een team een belangrijke factor. Benieuwd hoe hij zijn werk ervaart en voor welke opgaven hij staat? Lees dan snel verder!
chiel de wit

De sfeer is open en veilig en de collegialiteit bij Legal Consultants is groot. Ook wordt er inhoudelijk veel kennis uitgewisseld.

Chiel de WitLegal Consultant algemeen aanbestedingsrecht, contractenrecht en bouwrecht

Mijn rol als adviseur en expert

“Als Legal Consultant ben je geen bedrijfsjurist die verantwoordelijk is voor de juridische relaties tussen Royal HaskoningDHV en opdrachtgevers. Je wordt juist door interne en externe opdrachtgevers gevraagd om adviseur en expert te zijn voor de waarde van hun projecten. Zo ben ik onder andere betrokken bij – en adviseer ik over - de publiek/private samenwerkingen van warmtenetten in diverse gemeenten. Belangrijke vragen die hierbij komen kijken zijn: hoe kunnen de private en publieke belangen geborgd worden? Hoe kan dit tot een succesvolle samenwerking leiden? En hoe leg je die dan vast?”

De start bij Royal HaskoningDHV

“Omdat Royal HaskoningDHV een netwerkorganisatie is heb ik de tijd genomen om mijn weg te vinden binnen de organisatie. Op die manier kon ik mijn netwerk opbouwen. Het fijne van deze investering is dat je de ene keer met multidisciplinaire teams kan samenwerken en de andere keer geheel zelfstandig je werkzaamheden kan verrichten.

Deze vrijheid biedt veel kansen om jezelf te ontwikkelen en het geeft je de ruimte om binnen de organisatie te groeien. Het gaat gepaard met een grote mate van eigen verantwoordelijkheid, die prettig aanvoelt, aangezien je zelf aan het stuur zit.”

Een diversiteit aan projecten

“De diversiteit in de opdrachten zijn belangrijk voor mijn werkplezier. Naarmate je meer bekend bent binnen de organisatie en je van waarde kan zijn voor opdrachtgevers, krijg je vanzelf mooie uitdagingen op je pad. Projecten waar ik bijvoorbeeld aan werk zijn gebiedsontwikkelingsprojecten.

Bij de meeste gebiedsontwikkelingen ben je vanaf het begin betrokken en wordt de strategie samen met opdrachtgevers bepaald. Zo behalen we de meest optimale resultaten. Op deze manier ben je van waarde bij het proces van de intentie-/ anterieure overeenkomst en/of koop-/ en realisatieovereenkomsten. De collega’s van publiekrecht zijn ook vaak via omgevingsplannen en vergunningen betrokken bij de ontwikkeling. Tijdens zulke opdrachten komt het multidisciplinaire aspect zeker ter sprake. Denk hierbij bijvoorbeeld aan samenwerkingen met collega’s in de strategie, maar ook planeconomen of projectleiders.”

Een fijne balans tussen werk en privé

“Het bedrijf vindt een goede balans tussen werk en privé belangrijk, want als je goed in je vel zit, presteer je het beste. Dit ervaar ik ook echt zo. De sfeer is open en veilig en de collegialiteit bij Legal Consultants is groot. Ook wordt er inhoudelijk veel kennis uitgewisseld. Het team van zowel publiek- als privaatrechtjuristen ondersteunt elkaar en heeft daarnaast ook een hoop lol samen.”

Wil jij ook werken in een enthousiast en vakkundig team?

Dan is een Legal Consultancy rol misschien wel wat voor jou!

call to action legal
Language is changing...