Maak kennis met Chris, Marktmanager en Projectmanager Regionale Ontwikkeling

Meer dan 20 jaar geleden startte Chris tijdens zijn studie Civiele Milieutechniek als stagair bij onze organisatie. Direct na zijn stage is hij, tijdens het laatste jaar van school, bij ons blijven werken en na zijn afstuderen kwam hij officieel. Inmiddels zijn we heel wat jaar verder, waarin hij nog steeds iedere dag wordt uitgedaagd, geïnspireerd en ontwikkelt hij zichzelf door samen met collega’s en klanten te werken aan actuele opgaven en mooie aansprekende projecten.
Chris van Doveren

We werken iedere dag aan actuele opgaven in de regio zoals klimaatverandering, energietransitie en verstedelijking.

Chris van DoverenMarktmanager en Projectmanager Regionale Ontwikkeling

De weg naar Projectleider Water & Natuur

"In de afgelopen jaren heb ik mezelf ontwikkeld op veel verschillende gebieden. Zowel op het gebied van persoonlijke groei, als vaardigheden en vakinhoudelijke kennis. Je zit zelf aan het stuur van je eigen ontwikkeling en krijgt hierbij volop ondersteuning en mogelijkheden. Door de jaren heen heb ik dan ook veel facetten van het werk gezien en mezelf op die manier breed ontwikkeld. Zo ben ik gestart als ontwerper/werkvoorbereider en heb ik ook de rollen van directievoerder en toezichthouder uitgeoefend. Vanuit deze brede opgedane werkervaring ben ik doorgeroeid tot projectleider en ben ik inmiddels zelfs teamleider"

"Ik ben niet alleen gegroeid in mijn rol, maar ook op het gebied van het soort projecten waar ik aan werk en de fase waarin deze zich bevinden. Door als team gezamenlijk de richting te bepalen, ontstaan nieuwe kansen en mogelijkheden. Zo kan iedereen zichzelf blijven uitdagen en groeien in integrale en complexere projecten. Toen ik net startte, hield ik me vooral bezig met de technische uitwerking van een project, dus het definitief ontwerp en de uitvoering. Dit verschoof steeds verder naar voren tot het punt dat we echt vanaf het eerste moment met de klant meedenken over de beste oplossingen. Daarmee hebben we de meeste impact en leveren we écht een bijdrage aan de leefomgeving. De afwisseling tussen enerzijds samen met partijen, bewoners en bestuurders werken aan de eerste schetsen van een plan en anderzijds samen met de aannemer daadwerkelijk de projecten in uitvoering brengen, blijft een unieke combinatie dat mijn werk mooi maakt."

Integrale projecten in je eigen omgeving

"Het leuke aan de projecten op het gebied van water en natuur is de integraliteit. Er komen veel verschillende disciplines bij kijken, zoals bijvoorbeeld water, bodem, ecologie, landschapsarchitectuur en omgevingsmanagement. Hierdoor werk je veel samen met collega’s door het hele bedrijf en vergroot je bij elk project weer je in- en externe netwerk. We werken iedere dag aan actuele opgaven in de regio zoals klimaatverandering, energietransitie en verstedelijking. Om hier een steentje aan bij te dragen en een positieve bijdrage te leveren aan je eigen woon- en werkomgeving, maakt dit werk extra betekenisvol. Het is heel gaaf om daadwerkelijk de projecten gerealiseerd te zien worden."

Steeds meer digitale tools

"Ook op het gebied van digitalisering zitten we niet stil en doen we steeds meer met digitale participatie en digitale tooling. Een voorbeeld hiervan zijn onze iReports. Dit zijn visuele en aantrekkelijke rapporten waarmee we alle informatie toegankelijk en begrijpelijk kunnen maken voor iedereen: bewoners, opdrachtgevers en bestuurders. Geen ouderwetse boekwerken meer van honderden pagina’s, maar een interactief rapport met kaartjes en filmpjes zodat je écht kan zien wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt in een project."

Wil jij meehelpen Nederland toekomstbestendig te maken?

Word dan onderdeel van onze team!

Stad & Land
Language is changing...