Maak kennis met Eva, Adviseur Projectbeheersing

Na het afronden van de bachelor Bedrijfskunde en master Spatial, transport and environmental economics had Eva een mooie basis gelegd. Ze had in haar economische master al kennis gemaakt met interessante maatschappelijke vraagstukken in de infrastructuur. Via haar vader, die werkt als technisch projectleider, heeft ze ook positieve aspecten meegekregen over het werkveld. Na een gesprek met Royal HaskoningDHV op een carrièrebeurs groeide de interesse enorm. Nu ze aan de slag is gegaan bij de organisatie weet ze zeker dat ze op haar plek zit. Benieuwd wat haar ervaringen zijn als Adviseur Projectbeheersing? Lees dan snel verder!
eva broekhuizen

Of je op weg bent naar werk, sport of vrienden, er is bijna altijd wel een (vaar)weg, spoor, brug of viaduct waar Royal HaskoningDHV iets mee te maken heeft.

Eva BroekhuizenAdviseur Projectbeheersing

Variatie in projecten als opstap naar projectmanagement

“Momenteel ben ik als Adviseur Projectbeheersing aan het werk voor overheden. Dit kunnen diverse partijen zijn zoals gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat. Ik krijg de ruimte om mij te verdiepen in vele aspecten binnen projectbeheersing. Bij een snelwegenproject op de A20 werk ik met een team aan de planuitwerking en de contractvoorbereiding. Ook is het werken aan kwaliteitsmanagement cruciaal. Aan de andere kant zit ik bij ons TEC tunnelrenovatie project PTZ meer in het risicomanagement. Zo probeer ik op elk project weer wat anders te doen. Dit vind ik zelf heel interessant omdat ik mij breed wil ontwikkelen, en nog de ambitie heb om door te groeien naar een rol als projectmanager. Op deze manier krijg ik zo een stevige basiskennis mee van alle facetten die belangrijk zijn voor deze rol.

De soort projecten zijn heel leuk bij Royal HaskoningDHV omdat ik een impact kan maken op huidige maatschappelijke vraagstukken zoals fileproblemen of renovatieopgaven. Het is gaaf om te beseffen dat onze organisatie een impact kan maken op heel veel dingen die je om je heen ziet. Of je op weg bent naar werk, sport of vrienden, er is bijna altijd wel een (vaar)weg, spoor, brug of viaduct waar Royal HaskoningDHV iets mee te maken heeft.”

Inspirerende kennissessies

“Er zijn veel mogelijkheden in de organisatie om mijzelf te ontwikkelen. Op mijn eigen afdelingen organiseren we veel kennissessies. Zo is er ruimte voor collega's  binnen de afdeling om de rest van de collega’s meer te laten leren over bepaalde thema’s. Thema’s die ik heb langs zien komen waren erg uiteenlopend en gingen bijvoorbeeld over tenders, stikstof, contractvormen en de verschillende grondsoorten in Nederland. Ook kan je je aansluiten bij verschillende kennisgroepen over de afdelingen heen. Zo ben ik aangesloten bij de groep Digital Ways of Working en de groep projectmanagement. Er worden dan bijvoorbeeld ook workshops georganiseerd en bijeenkomsten zoals de projectbeheersingdag.

Door deze kennisgroepen vergroot ik mijn netwerk, maar realiseer ik mij ook waar andere disciplines in de organisatie zich mee bezig houden en hoe we elkaar kunnen versterken. Door de informele sfeer kan je vanuit onze landelijke netwerkorganisatie op een makkelijke manier nieuwe contacten leggen.

Naast interne kennisdeling heb ik ook de mogelijkheid om cursussen te volgen. Zo heb ik laatst een cursus afgerond die ging over Oracle Primavera Cloud, dit is een planningstool. Binnenkort ga ik de cursus System Engineering volgen.”

Sociale activiteiten

“Vanaf mijn start werd ik meteen betrokken bij het team. Ik kreeg door dat Royal HaskoningDHV leuke activiteiten organiseert zoals een ski trip. Ik werd hiervoor meteen gevraagd, zonder dat ik elke collega in het team al goed kende. Deze ski trip was onwijs gezellig! Een borrel of een kookcursus is ons ook niet onbekend. Dat is erg leuk voor de sfeer.”

Een waardevolle werkgever met doorgroeimogelijkheden

“De combinatie van betrokken collega’s, persoonlijke mogelijkheden, een diversiteit aan projecten en opdrachtgevers maakt Royal HaskoningDHV een waardevolle werkgever. Ook zit ik niet vast op 1 plek. Als ik later wil doorgroeien naar een andere functie of mij wil verplaatsen naar een andere afdeling is dit allemaal bespreekbaar. Zo kan ik op die manier mijn eigen ontwikkeling vormgeven. Zolang je zelf jouw wensen en prioriteiten aangeeft, kun je jouw voortgang op eigen tempo bepalen.”

Wil jij impact maken op de omgeving om ons heen?

Dan is een Project Management, Projectbeheersing of Contractmanagement rol binnen de wereld van Mobility & Infrastructure misschien wel wat voor jou!

M&I CTA 2
Language is changing...