Maak kennis met Helmer, Projectmanager Integrale Gebiedsontwikkeling

Helmer houdt van maken: van niets naar iets waar hij trots op is. En dit komt helemaal tot uiting in zijn rol als Projectmanager Integrale Gebiedsontwikkeling. Hierin is hij namelijk verantwoordelijk voor de totstandkoming van integrale, multidisciplinaire infra- en gebiedsontwikkelingsprojecten. En deze projecten variëren van groot tot klein. Wel hebben ze altijd één ding gemeen: de uitdaging om in goede relatie en samenwerking met de klant tot een kwalitatief goed project en product te komen. Benieuwd wat dit nou zo leuk maakt? Lees dan snel verder!
Helmer Nijland

Alle projecten hebben 1 dingen gemeen: de uitdaging om in goede relatie en samenwerking met de klant tot een kwalitatief goed project en product te komen.

Helmer NijlandProjectmanager Integrale Gebiedsontwikkeling

Vrijheid om je eigen keuzes te maken

"Wat ik erg prettig vind bij Royal HaskoningDHV, is de ruimte die je krijgt om (andere) dingen te doen, om jezelf op die manier ook verder te ontwikkelen. Je hebt een grote vrijheid om je eigen keuzes te maken en je wordt niet in een hokje gestopt. Als je hier als tekenaar of ontwerper begint, hoef je dat echt niet eerst vijf jaar alleen maar te doen. Heb je meer in je mars, dan kun je veel breder projecten oppakken. Als je je als projectleider op andere type projecten wil richten, desnoods in een andere Business Line, dan kan dat als die mogelijkheid zich voordoet. En dat maakt het werken bij Royal HaskoningDHV erg leuk en afwisselend. Maar wil je je juist richten op één type project, discipline of expertise, dan kan dat ook. Zo is er ruimte voor iedereen! Maar je wordt altijd uitgedaagd in dat wat bij je past. Zo heb ik zelf recentelijk meegewerkt aan de Leidraad Inrichting Openbare Ruimte in Haarlemmermeer, wat vooral asset management gericht is. Ik zeg zelden “nee”, het voelde wel enigszins buiten mijn comfortzone, maar uiteindelijk was ik voor dat project de juiste persoon op de juiste tijd. Dat had mijn leidinggevende goed ingeschat."

Aan afwisseling geen gebrek

"Niet alleen is mijn werk inhoudelijk divers, maar ook de projecten waar ik aan meewerk. Want de kern van deze projecten ligt altijd in de buitenruimte en ze hebben altijd met gebiedsontwikkeling te maken. En waar je vroeger bij het woord gebiedsontwikkeling misschien vooral dacht aan woningbouw in een nieuwe wijk, is gebiedsontwikkeling natuurlijk veel meer dan dat. Of je nou bezig bent met het ontwerp van een nieuwe ontsluitingsweg inclusief civiele kunstwerken of er ergens een nieuwe geluidswal voorzien van zonnepanelen moet komen. Of betrokken bent bij de ontwikkeling van een nieuwe (duurzame) woonwijk of een recreatiepark, er een raamcontract voor een grote gemeente moet worden gemaakt voor al het asfaltonderhoud aan de wegen of de klant vraagt om tracéstudies naar nieuwe middenspanningsaansluitingen voor bedrijventerrein of zonneparken: het is allemaal gebiedsontwikkeling in de buitenruime. Waar het ene project vooral heel technisch is, is een ander project juist soms meer politiek. Dit speelveld is ook erg interessant."

"Zo weet ik als Projectmanager van heel veel inhoudelijk onderwerpen een beetje. Zo weet ik wat van ecologie, riolering, verkeer, , bomen, vergunningen, maar ook van uitvoering en directievoering en ga zo maar door. Maar voor de echte expertise heb ik mijn collega’s nodig. Aan mij de taak om op de juiste momenten, de die aan te haken. En doordat we zo veel verschillende dingen doen, zijn de collega’s die je aanhaakt, ieder keer weer anders. Zo heb je dus te maken met veel verschillende collega’s vanuit het hele bedrijf en leer je veel mensen kennen. En omdat er iedere keer weer veel nieuwe mensen bijkomen, leer ik zelfs na 16 jaar nog continu nieuwe collega’s kennen."

Je eigen regio een beetje mooier maken

"Wat de projecten extra leuk maken, is dat deze vooral in mijn eigen regio zijn. Zo woon ik in Amersfoort en werk ik ook in een adviesgroep die zich vooral richt op de regio rondom Amersfoort (Utrecht, Gelderland, Flevoland). Zo heb ik in het verleden bijvoorbeeld meegewerkt aan de Kersenbaan in Amersfoort. Een weg waar ik nog regelmatig over heen rijdt. Niets is zo leuk dan zien hoe een project uiteindelijk in de praktijk is geworden, want als ik ergens aan werk, dan wil ik het ook uiteindelijk ook in het echt zien. En een mooi bijkomend voordeel van werken in je eigen regio, is dat je nooit veel tijd kwijt bent aan reizen."

Kwaliteit en de klant centraal

"Naast de diversiteit van de projecten en de werkzaamheden en de vrijheid die je krijgt, vind ik de cultuur binnen Royal HaskoningDHV erg prettig. Kwaliteit van ons werk en de relatie van de klant staan centraal in elk project wat we doen. Wat hier zeker aan bijdraagt, is het feit dat we geen beursgenoteerd bedrijf zijn. Geld verdienen is belangrijk, maar niet te koste van alles. De kwaliteit en klantrelatie blijven voorop staan. Dat vind ik heel prettig."

Wil jij ook werken aan projecten die bijdragen aan de leefomgeving?

Dan is onze vacature voor Projectmanager Integrale Gebiedsontwikkeling misschien wel wat voor jou! 

M&I CTA
Language is changing...