Maak kennis met Inge, Verkeerskundig Adviseur

Tijdens haar studie Verkeerskunde (Ruimtelijke Ontwikkeling) had Inge de mogelijkheid om een oriëntatiestage te lopen bij ons. Door de type projecten en het hechte team is ze met veel plezier na haar studie bij ons gebleven. Benieuwd hoe het nu gaat? Lees haar verhaal?
inge de vries

Een project waar ik mee bezig ben gaat over een nieuwe visie wat betreft fietspaden, stallingen en de integratie daarvan van woonwijken. Ik ga dan met een gemeente in gesprek wat betreft ambities en strategische doelstellingen.

Inge de VriesVerkeerskundig Adviseur

Meer over mijn rol

“In mijn rol als Verkeerskundig Adviseur heb ik lopende projecten voor zowel grote overheidsinstanties als kleinere gemeenten in Noord-Nederland. Vandaag de dag krijgen we te maken met interessante en uitdagende onderwerpen. Denk aan vraagstukken als algehele verkeersveiligheid, elektrisch vervoer, de snelheden op de weg en het stimuleren van fietsen en wandelen.”

“Een project waar ik mee bezig ben gaat over een nieuwe visie wat betreft fietspaden, stallingen en de integratie daarvan van woonwijken. Ik ga dan met een gemeente in gesprek wat betreft ambities en strategische doelstellingen. Zulke projecten lopen in mijn eigen woonomgeving, zoals Groningen stad, Uithuizen, Bedum en Gieten. Zo werken we regionaal aan meer veiligheid, doorstroming en duurzaamheid. Maar in Midden-Drenthe werk ik aan een mobiliteitsvisie. Het is heel divers dus!”

Altijd in contact met verschillende collega’s

“Vanuit onze eigen discipline verkeer kom ik in aanraking met veel collega’s binnen de organisatie. Denk aan collega’s met kennis van verkeersontwerp, archeologie, lucht, geluid, water, gebouwen en bodem. Met zoveel in-house specialisten kan ik voor een vraag snel terecht bij een collega. Ook op het kantoor in Groningen zijn veel collega’s te vinden in deze disciplines.”

Een scala aan kansen binnen de organisatie

“Wat ik graag zou willen benadrukken is dat er veel kansen liggen voor collega’s in de organisatie. Als je niet helemaal op je plek zit in een bepaalde rol bij een afdeling, is er altijd ruimte om de rest van het bedrijf te verkennen. Dat vind ik toch wel het mooie aan deze organisatie en de ontwikkelingen gaan snel. Er is qua professionele ontwikkeling ook veel mogelijk. Denk aan cursussen en lezingen op kantoren. Een belangrijk onderwerp dat daar naar voren kwam is bijvoorbeeld de inrichting en toepassing van GOW30 (Gebiedsontsluitingsweg). Als je zelf een belangrijk onderwerp hebt waar je je kennis over wil delen is daar zeker ruimte voor. Dit zorgt voor veel inspiratie!”

De vraag achter de vraag achterhalen

“Er zit vaak veel achter een vraagstuk van de opdrachtgever. Als je hierachter komt, kun je daadwerkelijk het verschil maken met nog betere onderzoeken en een advies. Hierdoor ben ik nauw betrokken met de opdrachtgever. Het is dan extra fijn om op locatie af te spreken.”

Ook het verschil maken in jouw eigen omgeving?

Dan is een rol binnen Regionale Ontwikkeling & Infrastructuur in Noord-Nederland vast iets voor jou.

Duurzame mobiliteit
Language is changing...