Maak kennis met Joppe, Manager Digital Asset Management

Joppe is al voor een lange tijd betrokken bij Royal HaskoningDHV. Zijn interesse in consultancy op het gebied van IT en digitale transformatie was altijd al aanwezig. Hij startte zijn carrière bij adviesgroep Novius, dat later onderdeel werd van Royal HaskoningDHV. Met toonaangevende projecten voor de Schiphol Groep en ABN AMRO combineert hij inmiddels zijn opgebouwde kennis van digitale transformatie met de wereld van Asset Management. Benieuwd naar zijn uitdagingen momenteel? Lees dan snel verder!
joppe ter meer

Ik vind het werken bij Royal HaskoningDHV erg fijn omdat ik de engineering en IT wereld kan samenbrengen op een frisse en innovatieve manier.

Joppe Ter MeerManager Digital Asset Management

Werken aan een toekomstbestendige wereld

“Wat mij binnen deze rol intrigeert, is dat ik graag mijn aandeel lever aan een toekomstbestendigere en duurzamere wereld in de industrie. Het is interessant om de digitale wereld met fysieke assets te combineren. Met digitalisering willen we assets van onze klanten integraler inzetten, verbeteren en toekomstbestendig maken. Dit is een interessante wereld om in te werken door de innovativiteit en groei die we meemaken.”

Uitdagende projecten van A tot Z

“Projecten waar ik aan werk beslaan alle relevante digitale ontwikkelingen bij de klant, zowel in het verbeteren van processen, beter gebruiken van data als het inzetten van nieuwe technologie. Dit uit zich bijvoorbeeld in een grootschalig innovatie programma om digitaler om te gaan met een gebouw. Dit zijn ontwikkelingen waar je een brede groep stakeholders in mee moet nemen. De ambities en doelen van de opdrachtgever (o.a. duurzaamheid, customer/employee experience) zijn daarin ook bepalend. Met onze combinatie van IT- en domeinkennis kunnen we de klant de volgende stap laten zetten. Dit heeft zowel korte als lange termijn effecten.”

Samenbrengen van engineering en IT

“Ik vind het werken bij Royal HaskoningDHV erg fijn omdat ik de engineering en IT wereld kan samenbrengen op een frisse en innovatieve manier. Dit is uniek en ik kan andere collega’s die geen IT achtergrond hebben echt iets bijbrengen over deze discipline. Als zij de toegevoegde waarde zien van bepaalde praktische IT stappen om beter resultaat te krijgen is dit erg waardevol. Binnen de organisatie gaan we steeds integraler samenwerken aan vraagstukken van opdrachtgevers. Verschillende perspectieven zoals engineering, bedrijfsvoering, IT en duurzaamheid komen samen tot leven. Naast Asset Management plukken meerdere afdelingen hier de vruchten van.”

Een energiek team in opbouw

“Het team Digital & Data waar ik mee werk is in opbouw. Het team bestaat uit een kleine 10 collega’s maar gaat zichzelf verdubbelen in dit jaar. Dit team is onderdeel van een grotere adviesgroep met ruim 150 collega’s. Door de energie en persoonlijke sfeer van het team wordt er veel kennis uitgewisseld. Iedereen staat open voor een gesprek en wordt graag geïnspireerd door een ander. Daarbij staat bij Royal HaskoningDHV kennisopbouw en competentieontwikkeling voor het individu en het team sowieso hoog in het vaandel. Ondernemerschap heerst er ook zeker in dit team waarbij een flexibele mindset zeker belangrijk is.”

Wil jij ook het verschil maken in de engineering en IT wereld?

Dan is de rol van Digital Transformation Consultant Asset Management misschien wel wat voor jou!

digital transformation CTA
Language is changing...