Maak kennis met Joram, Adviseur en Projectleider Projectbeheersing en Projectmanagement

Joram heeft in zijn carrière al veel ervaring opgedaan in de infrastructuurwereld. Zo zijn projecten en de techniek op het gebied van rail, onderstations, hoogspanningsverbindingen en afvalwaterzuivering hem zeker niet onbekend. Na zijn werkzame tijd in diverse coördinerende rollen aan de aannemerszijde en bij opdrachtgevende organisaties wilde hij graag werken aan het leiden van andere infrastructuur projecten bij een gerenommeerde organisatie. Zo kwam Royal HaskoningDHV op zijn pad. Benieuwd hoe hij zijn werk bij Royal HaskoningDHV ervaart en voor welke opgaven hij staat in zijn werk? Lees dan snel verder!
joram de jong

Het is interessant om alle facetten van projectbeheersing goed te balanceren en met elkaar te integreren voor de meest optimale sturing van projecten.

Joram de JongAdviseur en Projectleider Projectbeheersing en Projectmanagement

Van de aannemer naar een adviesbureau

“In mijn rol bij Royal HaskoningDHV ben ik als adviseur en projectleider actief op gebied van projectbeheersing en project management voor diverse infrastructuur projecten. Het mooie is dat je hier meerdere rollen kunt combineren die bij jouw interesses liggen. Ten opzichte van mijn vorige werkzaamheden kom ik nu bijvoorbeeld ook met andere type projecten in aanraking zoals sluizen, wegen en bruggen. Dit was voor mij ook het laatste stukje van de puzzel, haha! Zo heb ik op deze manier aan bijna alle verschillende technische systemen gewerkt in Nederland.

Vergeleken met de periode dat ik bij een aannemer heb gewerkt, werk ik nu meer pragmatisch. Ik let op de essentie waarom en hoe je het project van A tot Z organiseert. Ook is het belangrijk hoe je het beste haalt uit de zaken van vandaag en morgen, alsook uit de volgende fase. Denk dan bijvoorbeeld aan het daadwerkelijk bouwen, renoveren of onderhouden. Dit was in het begin even schakelen, maar het is een hele fijne ontwikkeling om door te maken waar je ook veel van leert. Zo is het interessant om alle facetten van projectbeheersing goed te balanceren en met elkaar te integreren voor de meest optimale sturing van projecten. Denk daarbij aan componenten zoals tijd, risico’s, kwaliteit, organisatie en het financiële plaatje. En bij de projecten vind ik het menselijke aspect om met elkaar steeds meer gedaan te krijgen ook enorm leuk.”

Impactvolle projecten

“Toen ik bij Royal HaskoningDHV startte in medio 2017 was ik betrokken geraakt bij een areaal onderzoek voor de ring Utrecht. Dit was een toestandsonderzoek voor de aanstaande aanpassingen aan deze ring. Zo moest er veel informatie worden ingewonnen over de huidige situatie buiten: wat zit er allemaal in de grond? Wat is de staat van de weg? Welke bloemen en planten groeien daar? Welke (beschermde) diersoorten leven er? Door de mix van nieuwigheden - de soorten werkzaamheden en de ‘wereld’ van Rijkswaterstaat - was dit een heel leuk project.

Momenteel leid ik projecten waarbij we projectbeheersing diensten en producten leveren aan diverse teams binnen Rijkswaterstaat. Zo werken we bijvoorbeeld aan planningen voor projecten aan wegen en sluizen en help ik diverse teams met een zo efficiënt en effectief mogelijke organisatie van deze projecten.

Het gave is, en daar zit de uitdaging ook in, dat ik via het werk bijdraag aan de kwaliteit waarmee projecten worden opgeleverd zoals onderhoud aan snelwegen of renovaties van sluizen. Hierdoor kunnen mooie en kwalitatieve resultaten worden geboekt om vanuit Royal HaskoningDHV een positieve bijdrage te leveren aan de maatschappij.”

Deskundige collega’s en een fijn team

“Ik merk dat het contact tussen mijn collega’s erg laagdrempelig is. Daardoor is iedereen erg benaderbaar. De kracht van onze netwerkorganisatie zit hem echt in het wijdverspreid hebben van de deskundigheid. Via enkele collega’s in de organisatie kom ik vaak snel in contact met dé collega die een specialist is over een bepaald onderwerp. In mijn team merk ik dat er een enorme drive is om met ieders vakinhoud mooie resultaten te behalen. Daardoor zie je ook dat je kan bijdragen aan projecten die andere bedrijfsonderdelen raken, zoals waterveiligheid of projecten voor industriële klanten.”

Verbreden en verdiepen in een scala aan onderwerpen

“Het is fijn dat ik de mogelijkheid krijg om mij te ontwikkelen in het gebied dat past bij mijn passie en ambitie. Momenteel volg ik cursussen op het gebied van persoonlijk- en teamleiderschap. Ook zijn er veel kennisgroepen en themasessies waarin belangrijke onderwerpen centraal staan zoals de energietransitie en de digitale transformatie. De project management academy is ook een mooi voorbeeld waarbij je met en van elkaar kan leren en werkt aan project excellence. En je netwerk wordt zo ook veel groter. Door met al deze collega’s te brainstormen kun je vanaf de kern mooie dingen ontwikkelen die je dan weer meeneemt in je werk. Zo blijf je scherp. Er zijn dus oneindige mogelijkheden!”

Wil jij ook werken in een diverse omgeving?

Dan is een Project Management, Projectbeheersing of Contractmanagement rol binnen de wereld van Mobility & Infrastructure misschien wel wat voor jou!

Wegen CTA
Language is changing...