Maak kennis met Martijn, Projectmanager & Contractmanager

Met een studie civiele techniek en bedrijfskunde op zak is Martijn in 2000 begonnen bij Rijkswaterstaat. In deze tijd had hij bij projecten al veel contact met medewerkers van Royal HaskoningDHV. Hij heeft een mix aan ervaringen opgedaan vanuit de opdrachtgever, opdrachtnemer en aannemer. In 2005 heeft hij zich aangesloten bij onze organisatie. Benieuwd hoe hij zijn werk ervaart en de organisatie? Lees dan snel verder!
martijn ottenhoff

Door de hele organisatie heen zoeken collega’s elkaar op, dit is een hele fijne mogelijkheid.

Martijn OttenhoffProjectmanager & Contractmanager

Integraal werken aan grote projecten

“Een groot project waar ik momenteel aan werk is 2 fasen aanpak Meanderende Maas. Dit is een van de grotere dijkversterking- en rivierverruimingsprojecten in Nederland. Dit project valt onder het hoogwaterbeschermingsprogramma opgemaakt door de Rijkswaterstaat en diverse waterschappen. Dit programma weerspiegelt de grote opgaven waar we voor staan in Nederland. Royal HaskoningDHV maakt het definitieve ontwerp en is betrokken in het contractmanagement in de 2 fasen aanpak. In dit project heb ik de rol als contractmanager, erg interessant in een nieuwe samenwerkingsvorm met de opdrachtgever!

Bij Royal HaskoningDHV zijn we actief bezig met nieuwe contractvormen, denk aan bouwteam, 2 fasen aanpak en relationele contracten. In dit project komt de nieuwe aanpak terug in de vorm van verschillende werksporen. Er zijn in zo’n project veel collega’s aanwezig met verschillende specialisaties in de techniek, omgeving, grondverwerving of planologie. Dit maakt het erg dynamisch. Zo werk je integraal samen aan het ontwerpproces, omgevingsmanagement en het opstellen van de realisatieovereenkomst. Er is veel aandacht voor de samenwerking tussen de verschillende partijen die in dit project betrokken zijn. Dat de wereld steeds meer “digital” wordt merken we ook in het project. We werken onder andere met Relatics en 3D BIM voor het vastleggen van ontwerpinformatie en is er een digitale projectomgeving die openbaar toegankelijk is.”

Een hecht en divers team

“Het leuke is dat ik sinds de afgelopen jaren veel contact heb met medecollega’s in de projecten, denk aan contractvoorbereiding en projectbeheersing. Doordat we zoveel diversiteit hebben aan collega’s is het mogelijk om verschillende invalshoeken terug te kunnen laten komen in projecten. Ook merk ik dat ik echt ergens onderdeel van ben. Dat is een verschil ten opzichte van gedetacheerd worden voor een project wat ik meer had in het begin van mijn carrière.”

Inspirerende en leerzame uitwisselingen

“Door de hele organisatie heen zoeken collega’s elkaar op, dit is een hele fijne mogelijkheid. Daardoor voel je je ook niet alleen onderdeel van 1 afdeling, maar kun je van dienst zijn bij meerdere bedrijfsonderdelen. Dit kan dan gaan over voorbeelden van projecten, bepaalde vragen of het uitwisselen van capaciteit en kennis.

Ook ben ik al een lange tijd verantwoordelijk voor de kennisgroep ‘System Engineering’ binnen het bedrijfsonderdeel infrastructuur. We hebben ons als een soort levend netwerk georganiseerd en zo houden we met verschillende collega’s van verschillende afdelingen elkaar op de hoogte van projecten en ontwikkelingen in ons werkveld. Het is mooi dat iedereen wordt gestimuleerd om kennis te delen om van en met elkaar te leren. Binnen de organisatie is er veel aandacht voor ontwikkeling middels cursussen, webinars, trainingen en leerweken bijvoorbeeld. Ook kan dit gaan over de ontwikkeling van soft skills zoals persoonlijk leiderschap en coaching.”

Een fijne werk-privébalans

“Een van de redenen waarom ik heel tevreden ben over het werken bij Royal HaskoningDHV is dat ik echt de ruimte krijg om mijn werk in te plannen hoe ik dat wil. Het is heel flexibel en dit werkt voor mij ideaal. Zo kan ik mijn werktijd zelf indelen en dat maakt de werk-privébalans erg prettig.’’ De teamuitjes en bijeenkomsten zijn momenten waarop je elkaar informeel beter leert kennen, wat de samenwerking in de projecten alleen maar beter maakt.”

Wil jij ook werken in een inspirerende omgeving?

Dan is een Project Management, Projectbeheersing of Contractmanagement rol binnen de wereld van Mobility & Infrastructure misschien wel wat voor jou!

projectbeheersing CTA
Language is changing...