Maak kennis met Mashal, Adviseur Projectbeheersing

Na het behalen van zijn Master in Construction Management en Engineering aan de TU Eindhoven, ging Mashal aan de slag bij een aannemer. Zo’n vier jaar geleden, was die toe aan iets nieuws, en kwam hij bij ons in dienst als Adviseur Projectbeheersing. Benieuwd hoe hem dat bevalt? Lees dan snel verder!
Mashal Fumoli

Het leuke aan mijn rol vind ik het brede takenpakket. Je houdt je namelijk bezig met allerlei verschillende projectbeheersingsaspecten zoals tijd, geld en risico’s.

Mashal FumoliAdviseur Projectbeheersing

De weg naar Royal HaskoningDHV

“In mijn zoektocht naar een nieuwe uitdaging kwam ik bij Royal HaskoningDHV terecht via een connectie. Dit bood mij een unieke inkijk in de organisatie, haar dynamische werkzaamheden en de mensen die er deel van uitmaken. Hier werd ik zo enthousiast van, dat ik heb gesolliciteerd op de functie van Adviseur Projectbeheersing. Het leuke aan deze rol vind ik het brede takenpakket, want als Adviseur Projectbeheersing houd je je namelijk bezig met alle verschillende projectbeheersingsaspecten zoals tijd, geld en risico’s. En dit doe je zowel voor projecten binnen Royal HaskoningDHV als daarbuiten, bij de klant.”

Discipline per discipline

“Toen ik hier net begon, zat ik veel bij onze opdrachtgevers. Uiteraard onder goede begeleiding van een buddy die me was toegekend. Op deze manier ben ik me gaan verdiepen in een van de disciplines van projectbeheersing, namelijk planningsmanagement. En planningsmanagement omvat meer dan alleen het opstellen van de planning. Het is een voortdurende wisselwerking tussen mij als adviseur en managementteam of de projectmijlpalen worden gehaald. En worden deze niet gehaald, dan kijk je met het projectteam waardoor dat komt en wat voor effect dat heeft op het resterend verloop van het project en de hele organisatie.”

“Nadat ik de discipline van planningsmanagement onder de knie had, ben ik ook kwaliteit- en risicomanagement gaan oppakken. Het leuke van risicomanagement is dat het echt de ruggengraat is voor alle processen binnen een project. Door het nauwkeurig in kaart brengen van alle mogelijke risico's, creëer je waardevolle stuurinformatie voor de planning, kwaliteit en financiën. Op deze manier ben je als het ware de spil in het geheel, die alles scherp in de gaten houdt. De risico’s hoef je echt niet allemaal zelf te bedenken. Je zorgt ervoor dat je in contact bent met de juiste mensen die je kunnen voorzien van deze input en dat je die de juiste vragen stelt. Zo zit je de ene keer met een contractadviseur aan tafel en dan weer met een technisch manager. Je bent echt een verbinder van informatie en mensen, en draagt bij dat een project binnen het gestelde budget, tijd en risico’s wordt afgerond.”

Infra in de breedste zin van het woord

“Een van de leukste aspecten van mijn werk is dat het heel divers is. Een voorbeeld hiervan is mijn rol binnen projectbeheersing van Rijkswaterstaat binnen verschillende clusters, Het ene cluster heeft een focus op wegen en houdt zich bezig met het onderhoud van de rijkswegen in Oost-Nederland. Maar tegelijkertijd zat ik ook in het cluster vaarwegen die weer de opgave onderhoud van veerhavens oppakte. Hierdoor maakt ik kennis met infrastructuur in de breedste zin van het woord en hoe we in Nederland infraprojecten aanpakken.”

Wat Royal HaskoningDHV bijzonder maakt

“Wat ik mooi vind aan Royal HaskoningDHV vind ik de maatschappelijke betrokkenheid van de organisatie. En dan bedoel ik niet alleen onze missie ‘enhancing society together’, maar juist de dagelijkse dingen die we terugzien op de werkvloer, zoals schoonmakers met een afstand tot de arbeidsmarkt die ook een kans krijgen binnen onze organisatie. Er is een fijne werksfeer met aandacht voor werknemers en wordt echt naar je omgekeken. En wil je je ontwikkelen richting een ander gebied? Ook dan is er veel mogelijk. Dit maakt het echt een fijn bedrijf om voor te werken.”

Wil jij ook aan de slag als Adviseur Projectbeheersing?

Bekijk dan onze vacatures en wie weet ben jij binnenkort Mashal’s nieuwe collega!

Snelwegen
Language is changing...