Maak kennis met Niels, Geotechnisch Engineer

Tijdens zijn studie Waterbouwkunde aan de TU Delft maakte Niels al kennis met Royal HaskoningDHV in de vorm van een afstudeerstage op het gebied van dijken. Met veel plezier bleef Niels bij ons werken en momenteel werkt hij al zo'n 6 jaar als Geotechnisch Engineer. Benieuwd naar zijn mooiste projecten en beleving bij Royal HaskoningDHV? Lees dan snel verder!
Niels van der Zee

Persoonlijk heb ik veel affiniteit met automatisering en digitalisering. Binnen de organisatie is er heel veel ruimte om je daarvoor in te zetten.

Niels van der ZeeGeotechnisch Engineer

Een scala aan diverse projecten

“Toen ik hier begon met mijn afstudeerstage heb ik projecten gedaan die te maken hadden met dijken. Dit vond ik heel leuk en wilde ik graag blijven doen. Toen ik startte als Geotechnisch Engineer had ik de kans om meteen aan een groot dijkversterkingsproject te werken. Dit was erg tof, ook omdat we met een heel team gezamenlijk met een projectkantoor bij de aannemer waren. Dan werk je met een multidisciplinair team aan collega’s wat erg leuk is. Dit was een project van een jaar waardoor je veel kan ontwikkelen.

Daarna ben ik gaan werken aan de Blankenburgverbinding wat ook een mooie ervaring was. Hier werkte ik aan de fundaties van de toeritten naar de Maasdeltatunnel. Een andere collega focuste zich dan bijvoorbeeld op de grondkeringen. De samenwerkingen met zowel junior als senior geotechnici maakte het erg leerzaam. Uiteindelijk hebben we gewerkt aan de hele ontwerpcyclus, van voorontwerp tot uitvoeringsontwerp met site engineering. Momenteel is de Oosterweel een belangrijk project waar ik aan werk. Dit zijn allemaal mooie en grote opdrachten waar ik multi-inzetbaar ben!”

Van de theorie naar de praktijk

“Zoals ik hierboven beschreef houd ik mij bezig met verschillende fases in het ontwerp. Uiteindelijk komt dit in uitvoering, maar daar houdt het niet op. In de praktijk kan het altijd voorkomen dat er soms afwijkingen zijn ten opzichte van wat wij hadden bedacht. De theorie hoeft namelijk niet altijd 100% aan te sluiten op de praktijk. In zo’n geval moet je in staat zijn om snel een passende oplossing te vinden met de uitvoerende partij.”

Een mooie leercurve met impact

“Mijn projecten zijn erg dynamisch, omdat ik met veel collega’s van verschillende disciplines in contact kom. Het is fijn dat er bij Royal HaskoningDHV veel expertise in huis is, waardoor ik veel kennis en ervaring kan opdoen. Hierdoor zie ik mijn ontwikkeling als een steile leercurve, in de positieve zin. Ook duurzaamheid is een belangrijk aspect in de projecten waar we niet meer omheen kunnen. De projecten die we realiseren hebben positieve aspecten voor de samenleving zoals een betere en efficiëntere infrastructuur wat veel uitstoot bespaart. Ook is er oog voor flora en fauna.”

Innovativiteit in de organisatie

“Persoonlijk heb ik veel affiniteit met automatisering en digitalisering. Binnen de organisatie is er heel veel ruimte om je daarvoor in te zetten. Dit is de laatste jaren enorm gegroeid en we pakken hierin veel kansen aan. Door kennis te delen en toe te passen in je projecten, kun je een mooie impact maken.”

Laagdrempelig contact

“Binnen de geotechniek groep zijn we met ongeveer 60 collega’s in Nederland. De meeste mensen ken je hierbinnen, voor een vraag of advies kan ik altijd bij iemand terecht. Ik merk dat de collega’s open staan voor een gesprek. Ook hebben we met de groep kennisdeeldagen, lunchlezingen en weekendjes weg. Dit maakt het extra mooi.”

Wil jij ook werken in een innovatieve omgeving?

Dan is een Geotechniek rol binnen Mobility & Infrastructure misschien wel wat voor jou!

geo cta tunnel
Language is changing...