Maak kennis met Peter, Projectmanager Water Technology & Resilience

Na zijn hbo-studie Werktuigbouwkunde rolde Peter de energietechniek is. En dan niet als diehard technicus, maar in een commerciële rol. Daarna ging hij aan de slag bij het drinkwaterbedrijf Evides, werkte hij zes jaar in Kenia, volgde hij een internationale Master of Business Administration en heeft hij gewerkt bij het Netherlands Water Partnership. Sinds de zomer 2022 versterkt hij onze Water Technology and Resilience afdeling als Projectmanager Water. Benieuwd naar zijn achtergrond en waarom hij nou juist voor Royal HaskoningDHV heeft gekozen? Lees dan snel verder!
Peter Bervoets

Je wordt gewaardeerd voor je kennis en kunde en krijgt volop mogelijkheden om je hierin te ontwikkelen.

Peter BervoetsProjectmanager Water Technology & Resilience

Schoon water en sanitair voor iedereen

“Na mijn eerste, commerciële baan als verkoper van duurzame warmteoplossingen, sloeg de kredietcrisis toe. Het gevolg? Alle leuke, duurzame energieprojecten werden van tafel geveegd. Toen kwam ik bij Evides terecht, waar ik aan de slag ging als Management Trainee. In deze rol pakte ik projecten op door de gehele organisatie, waaronder de buitenlandtak: Vitens Evides International. Dit beviel me zo goed dat ik solliciteerde op een functie in Kenia en ik voor een periode van twee jaar vertrok om aan de slag te gaan als Non-Revenue Water Expert.”

In deze rol leverde Peter een belangrijke bijdrage aan Sustainable Development Goal nummer 6: Clean Water and Sanitation to All. “Om dit doel te bereiken worden er vanuit de overheid en de waterwereld bepaalde projecten gedaan waarmee we kennis en kunde naar het buitenland brengen om zo meer aardbewoners te voorzien van schoon drinkwater. Als een soort bedrijfsanalist lichtte ik het bedrijf in Kenia door om te kijken waar de waterverliezen nou precies vandaan kwamen. Dit beviel me zo goed dat ik uiteindelijk niet twee, maar zes jaar in Kenia ben blijven hangen. Ook ben ik mij toen meer gaan verdiepen in bedrijfskunde door middel van een Master of Business Administration.”

De switch naar een ingenieursbureau in advies en projectmanagement

Na zijn avontuur in Kenia, keerde Peter weer terug in Nederland. Hij werkte nog enige tijd bij Evides als Verandermanager en bij het Netherlands Water Paternerschip als Teamleider voor de regio Afrika waar hij partijen bij elkaar bracht om de dialoog met elkaar aan te gaan. Toen corona aanbrak, en dit allemaal digitaal werd, werd het voor Peter tijd om verder te kijken.

“Wanneer je op zoek gaat naar een baan, dan kom je in een wirwar van vacatures terecht en komen er ook een hoop werving- en selectiebureaus op je af. Een van deze bureaus gaf me het advies om eens te gaan praten met wat managers bij ingenieurs- en adviesbureaus om te vertellen waar ik naar op zoek was. Na eerder als een via-via contact te hebben gehad met Royal HaskoningDHV, werd ik benaderd door een teamleider die me uitnodigde voor een gesprek. En dit was niet een gesprek dat diep inging op een bepaalde functie, maar waarin we ingingen op mezelf, waar ik ervaring mee heb en wat ik graag zou willen doen.”

Waarom Peter voor Royal HaskoningDHV koos

Naast Royal HaskoningDHV was Peter ook nog in gesprek met andere, soortgelijke bedrijven. Toch waren een paar doorslaggevende aspecten die ervoor hebben gezorgd dat Peter bij ons aan de slag is gegaan. “Wat erg fijn is, is dat wij als personeel de aandeelhouders zijn van Royal HaskoningDHV. Dit betekent dat we in onszelf en in innovatie kunnen investeren. We hebben een lange termijnvisie waarmee we écht bij kunnen dragen aan onze missie Enhancing Society Together en we bepalen zelf in welke gebied willen groeien. En natuurlijk betekent dit niet dat winst helemaal niet belangrijk is, maar wel dat het soms iets langer mag duren voordat een investering terug is verdiend.”

“Een andere belangrijke reden om voor deze rol te kiezen, was het feit dat Royal HaskoningDHV ook projecten doet in Afrika en dat is iets waar ik door mijn jaren in Kenia toch een grote affiniteit mee heb. Het is fijn dat er de mogelijkheid is om daar nog eens een project te doen. En ondanks dat er soms echt wel wat afstand bestaat tussen de verschillende bedrijfsonderdelen, ervaar ik Royal HaskoningDHV als een hele open, platte organisatie. Je wordt gewaardeerd voor je kennis en kunde en krijgt volop mogelijkheden om je hierin te ontwikkelen.”

Wil jij ook een baan waar jouw ontwikkeling voorop staat?

Dan is een rol als Projectmanager Water Technology misschien ook wel wat voor jou!

Bekijk de mogelijkheden

Water Techology
Language is changing...