Maak kennis met Peter, Consultant Asset Management

Peter is al een goede 1.5 jaar werkzaam bij onze organisatie. Hij heeft zich hiervoor bij CROW verdiept in Asset Management richtlijnen voor beheer van de openbare ruimte en infrastructuur, zoals beheersystematieken. Gedurende deze tijd kwam hij in aanraking met Royal HaskoningDHV door samenwerkingen aan kennisproducten. Hierdoor kende hij al een aantal mensen in de organisatie. Momenteel haalt hij veel plezier uit het werken aan brede Asset Management projecten voor verschillende opdrachtgevers bij Royal HaskoningDHV. Benieuwd naar wat Asset Management inhoudt bij onze organisatie en hoe Peter het team ervaart? Lees dan snel verder!
Peter van der ven

Het leukste aan mijn werk is dat de projecten en producten invulling geven aan de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan en bijdragen aan een toekomstbestendige openbare ruimte.

Peter van der VenConsultant Asset Management

Asset Management bij Royal HaskoningDHV

“Onze organisatie helpt voornamelijk overheden, maar ook marktpartijen, bij het beheren van hun openbare ruimte. Asset Management is dan een werkwijze waarop je dit op een professionele manier kan doen door kosten, prestaties en risico’s met elkaar af te wegen. Hierbij komen tools en documenten bij kijken die deze opdrachtgevers nodig hebben. Maar ook mens en organisatie is een centraal onderwerp. Kapitaalgoederen die overheden beheren zijn erg divers zoals gebouwen, wegen, openbaar groen en openbare verlichting, maar ook water en riolering.

Stel dat de gemeente een toekomstbestendige de openbare ruimte wil, dan werken wij samen met beheerders aan een pakket van eisen. Hierin staan eisen waar bijvoorbeeld de openbare ruimte aan moet voldoen wat betreft een (her)ontwikkellocatie. Belangrijke aspecten zijn dan: Hoe bereikbaar moet het zijn? Hoeveel speelplekken moeten er komen? Welke materialen moet ik gebruiken in mijn verhardingen? Dit zijn voorbeelden van randvoorwaarden voor een ontwikkeling. Een Asset Management eindproduct is dan bijvoorbeeld een leidraad inrichting openbare ruimte.”

Werken aan een breed scala aan projecten

“Ik werk bij een afdeling die bestaat uit ongeveer 35 collega’s. Ik werk dan het meeste samen met mijn directe Asset Management collega’s, maar op de afdeling werken ook ontwerpers. Met mijn directe collega’s werk ik aan projecten die te maken hebben met strategisch Asset Management en de mens- en organisatiekant, maar ook meer projecten op tactisch niveau zoals het opstellen van beheerplannen, een beheerkostenmodel of een stedelijke programmering. Nu richt ik mij meer op het brede spectrum van Asset Management en kan ik wellicht later specialiseren in een aantal onderdelen. Dit is gelukkig ook allemaal mogelijk in mijn ontwikkelpad.

Uiteindelijk vind ik het leukste aan mijn werk dat de projecten en producten invulling geven aan de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan en bijdragen aan een toekomstbestendige openbare ruimte, iets waar alle inwoners profijt van hebben.”

Projecten met resultaat

“Vorig jaar heb ik een integraal beheerplan afgerond met mijn team voor de gemeente Purmerend. Samen met de beheerders schrijf je dan het plan. Ik heb vooral het projectmanagement opgepakt. Het was erg leuk om veel te investeren in het begrijpen van de klantvraag en samen te werken met alle partijen. Hierna loop je dan het proces door en zorg je ervoor dat de organisatie zo min mogelijk wordt belast, maar wel zoveel mogelijk wordt betrokken. Hierdoor wordt het eindproduct ook veel relevanter en duidelijker. Dit heeft heel goed gewerkt en ik was erg blij met de positieve terugkoppeling van de opdrachtgever die het resultaat boven verwachting vond.”

Een fijne sfeer met ontwikkelmogelijkheden

“Ik ervaar de sfeer binnen mijn team als heel professioneel. Ik kan 100% mezelf zijn en kan altijd in gesprek met mijn collega’s die hiervoor open staan. Er is een grote poule aan collega’s die ieder zijn unieke bijdrage of expertise heeft. Het is erg fijn dat je als professionals in hetzelfde vakgebied zit waardoor je goed kan sparren en op dezelfde golflengte zit. Je vult elkaar daardoor beter aan en je komt ook tot betere en effectievere oplossingen voor opdrachtgevers. Dit is een hele fijne en gezonde werksfeer! Ook kan ik me aansluiten bij veel netwerken waar ik kan bijdragen en ontwikkelen. Ik ben zelf onderdeel van het facilitatienetwerk en het duurzaamheidsnetwerk. Hier krijg ik ook de ruimte voor in mijn werk. In combinatie met interne trainingen kan ik genoeg aan mijn zelfontwikkeling werken.”

Wil jij ook werken aan toekomstbestendige projecten?

Dan is een Asset Management rol binnen Mobility & Infrastructure misschien wel wat voor jou!

M&I CTA 2
Language is changing...