Maak kennis met Raoel, Associate Director Advisory Group Environment & Safety

Vanuit de functie als projectmanager en accountmanager heeft Raoel gewerkt voor grote opdrachtgevers in o.a. de energiesector, waaronder mijnbouw (gas en geothermie) en zonne-energie. Het aansturen van integrale projecten op het gebied van haalbaarheid, ruimtelijke ordening en vergunningen- en omgevingsmanagement waren hier een belangrijk onderdeel in. Sinds een paar maanden is hij doorgegroeid naar Associate Director van de afdeling Environment & Safety. Met deze ontwikkeling is Raoel een nieuwe uitdaging aangegaan binnen Royal HaskoningDHV waar hij erg content mee is. Benieuwd naar zijn ervaringen als Associate Director bij Royal HaskoningDHV? Lees dan snel verder!
Raoel Steffens

Iedereen is aanspreekbaar en toegankelijk waardoor je ook sneller een teamgevoel hebt bij zowel het management als het team.

Raoel SteffensAssociate Director Advisory Group Environment & Safety

Van Projectmanager naar Associate Director

“In mijn vorige rol heb ik veel projecten mogen managen vanuit de inhoud. Dan was ik vaak het eerste aanspreekpunt voor de klant en collega’s in het projectteam. Ook heb ik een goede impact kunnen maken in onder andere de verdere uitbouw van de geothermiemarkt binnen ons bedrijf. Royal HaskoningDHV is hier nu een belangrijke speler in geworden. Dit is een gave ontwikkeling geweest waar ik vanaf de start aan heb gewerkt.

Sinds 1 september 2022 zit ik in de functie als Associate Director van de afdeling Environment & Safety. Dit bevalt mij enorm goed en ik ben blij dat deze mogelijkheden intern worden geboden. Zo kan ik mijzelf optimaal verder ontwikkelen in de richting die bij mij past. Ik merk dat elke dag divers is, aan het begin van je dag weet je namelijk niet hoe je dag zal verlopen. Hierdoor is flexibiliteit belangrijk. De diversiteit en de dynamiek van het werk geven mij energie. In vergelijking met mijn vorige rol focus ik me nu ook op het zijn van een ‘people manager’ wat weer raakvlakken heeft met HRM. Denk aan het voeren van (beoordelings)gesprekken en het omkijken naar de mensen in je team op persoonlijk en professioneel vlak.”

Toepassingen voor zowel de klant als de organisatie

“Het is erg inspirerend dat Royal HaskoningDHV belangrijke onderwerpen zoals de energietransitie ook doorvoert in haar eigen organisatie. Niet alleen helpen we klanten met belangrijke vraagstukken, maar gebruiken we deze informatie ook om zelf een duurzame impact te maken. Nu zijn wij bijvoorbeeld een koploper in ons elektrisch wagenpark. Ook verduurzamen we onze kantoren naar een groen energielabel of verhuizen we zelfs naar plekken die om een duurzame transformatie vragen. We gaan dus ook op een nieuwe manier naar onze eigen huisvesting kijken in combinatie met de omgeving waarin we dan zitten. We zoeken ook de verbinding op met andere bedrijven die mee willen doen met die transformatie.”

Een fijne cultuur in een dynamische omgeving

“De cultuur binnen het bedrijf spreekt me erg aan. Iedereen is aanspreekbaar en toegankelijk waardoor je ook sneller een teamgevoel hebt bij zowel het management als het team. Dit is zelfs het geval als collega’s verdeeld zijn over verschillende afdelingen of vestigingen. We zijn bereid om elkaar te ondersteunen, zeker in belangrijke ontwikkelingen zoals de energietransitie. Iedereen wil hier zijn beste beentje voor zetten om een goede en duurzame bijdrage te leveren in de markt, Enhancing Society Together! Die positie hebben we inmiddels ook op veel vlakken. Dat geeft veel saamhorigheid en energie!”

Inspirerende kennissessies

“Het is erg fijn dat we ook gebruik maken van kennissessies zodat we belangrijke en actuele onderwerpen kunnen bespreken met verschillende kennisvelden binnen ons bedrijf. Zo kan er informatie worden uitgewisseld en staan we open voor discussies en verschillende meningen. Dit kunnen thema’s zijn zoals stikstof, waterstof en delfstoffen.”

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Dan is een rol binnen de afdeling Environment & Safety misschien wel wat voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

CTA Environment Safety
Language is changing...