Maak kennis met Sanne, GEO-Informatie Specialist

Sinds begin 2021 werkt Sanne als Junior GEO-Informatie Specialist bij Royal HaskoningDHV. Ooit begonnen als stagiair, daarna blijven plakken als werkstudent en na het afronden van mijn studie weer teruggekeerd. Benieuwd naar haar ervaringen? Lees snel verder!
Sanne Bogers

Naast de grote verscheidenheid in projecten, is het ook fijn om een grote groep van experts om je heen te hebben.

Sanne BogersGEO-Informatie Specialist

Hoe het allemaal begon

“Tijdens mijn studie Geo, Media & Design (tegenwoordig: Applied Geo-Information Science) aan de HAS, werd ik benaderd door iemand van Royal HaskoningDHV. Ze waren op zoek naar een student die kon kijken hoe geo-media en visualisaties gebruikt konden worden binnen de projecten en een meerwaarde konden creëren voor de klanten. Na een leuk gesprek dacht ik “dit ga ik gewoon doen!”.

Mijn stage bij Royal HaskoningDHV beviel zo goed dat ik na een stage in het buitenland besloot terug te keren als werkstudent. Ik hield me bezig met het beheren en visualiseren van geo-data binnen verschillende ruimtelijke projecten, het met ESRI-software ontwikkelen van verschillende digitale viewers en tools waarmee geo-data op een vernieuwende en meer sprekende manier gepresenteerd wordt. De ideale bijbaan naast mijn studie!”

Het echte werk

“Ondanks dat ik het onwijs naar mijn zin had bij Royal HaskoningDHV besloot ik toen het tijd was om af te studeren, dit te doen bij een ander, wat kleiner bedrijf. Stages zijn namelijk de ideale manier om uit te vinden wat wel en wat niet bij je past. Toen ik klaar was met mijn studie, ben ik gaan nadenken over wat ik nou eigenlijk wilde. Wil ik bij Royal HaskoningDHV werken of toch ergens anders? Na een tijdje wikken en wegen besloot ik toch om voor Royal HaskoningDHV te gaan omdat ik het daar zo naar mijn zin heb gehad. En zo kwam ik weet terecht op mijn oude vertrouwde afdeling waar ik nu werk als Junior Geo-Informatie Specialist.”

Wat doe ik dan precies?

“Als er een project is waar geografische informatie nodig is en ze willen meer dan een standaard kaart in PDF, dan kunnen ze mij bellen. Zo bouw ik bijvoorbeeld viewers in ArcGIS Online. Ook richt ik apps in waarmee collega’s op locatie alle informatie kunnen inwinnen en invoeren. Als zij dan inloggen op de computer zien ze een kaartje met waar ze zijn geweest, inclusief alle foto’s en ingevulde informatie.”

Niet alleen maar GIS werkzaamheden

“Maar dat is niet het enige wat ik doe. Toen ik in dienst kwam heb ik aangegeven dat ik niet alleen maar GIS werkzaamheden wilde doen. Dit heeft ertoe geleid dat ik naast mijn werk voor de afdeling ook nog twee dagen bij onze Digital Business Line meewerk aan projecten en 1 dag per week gedetacheerd ben bij mijn oude afstudeerbedrijf als Power BI specialist. Op deze manier ben ik op veel verschillende manieren bezig met geo-data. En juist deze afwisseling is wat het werk zo leuk maakt.”

Het verbreden van mijn horizon

“Je bent bezig met veel verschillende projecten, mensen en disciplines waardoor je onwijs veel ziet en leert. Dit zorgt dan ook voor een ontzettend steile leercurve! Zo werd ik betrokken bij een project waarbij er een tool gebouwd werd, maar er nog geen User Interface Designer was. Niet mijn vakgebied, maar het was wel onderdeel van mijn studie. Ik heb deze rol naar mij toegetrokken en ik mocht daarbij meer dan alleen de user interface ontwerpen. Ik kreeg het vertrouwen om met de klant in gesprek te gaan om te achterhalen wat de specifieke wensen waren om vervolgens met de ontwikkelaar te kijken wat technisch wel en niet haalbaar was. Een ontzettend mooie kans om mijn horizon te verbreden!”

Een vliegende start

“Achteraf ben ik nog steeds blij met mijn keuze om voor een groot bedrijf te werken. Naast de grote verscheidenheid in projecten, is het ook fijn om een grote groep van experts om je heen te hebben. Loop ik vast en heb ik al een uur lang geprobeerd om iets op te lossen? Dan pak ik de telefoon en bel ik een collega zodat we het samen op kunnen lossen. De sfeer onderling is namelijk heel gezellig en behulpzaam. Samen stellen we een doel, zetten we onze schouders eronder en gaan we ervoor.

Ook is het onboarding proces onwijs goed geregeld. Zo is er het Royal Start Event waar je collega’s leert kennen die ook recent zijn begonnen. Zowel binnen als buiten je eigen afdeling. En er is het Young Professional Program waarbij je anderhalf jaar wordt begeleid bij je persoonlijke ontwikkeling. Soms confronterend, want je wordt je bewust van je minder sterke punten. Maar als je je eenmaal bewust bent, kun je jezelf gaan verbeteren. Al met al heb ik geen seconde spijt van mijn keuze voor Royal HaskoningDHV!”

Wil jij ook met experts werken aan diverse projecten?

Dan is een geotechnische rol binnen Mobility & Infrastructure misschien wel wat voor jou!

Geo CTA
Language is changing...