Explosie- en impactbestendig bouwen 

Met behulp van de nieuwste meet- en modelleringstechnologieën bieden we u de juiste begeleiding die het verschil maakt. Daarbij voorkomen we dat potentiële incidenten uitlopen op regelrechte catastrofes. 
Neem contact opNeem contact op
Explosie- en impactbestendig bouwen
Explosies kunnen fabrieken en gebouwen verwoesten, of het nu gaat om een ongeluk, incident of dreiging. Er kunnen daarbij doden en gewonden vallen, en dit kan desastreuze gevolgen hebben voor bedrijfsactiviteiten.  

Door explosie- en impactbestendig te bouwen bent u beschermd tegen het ergste. In sectoren waarin de kleinste marges van groot belang zijn, bieden onze experts u een unieke service waarin diepgaande bouwkundige expertise en ervaring worden gecombineerd met de nuances en onvoorspelbare dynamiek van explosie- en impactbestendig bouwen.

De industrie beschermen tegen incidenten 

Vele industrieën, zoals olie- en gasraffinaderijen, houtfabrikanten, poederproducenten en chemische fabrieken, om er maar een paar te noemen, werken dagelijks met brandbare materialen om goederen te produceren en andere sectoren te ondersteunen die onze samenleving ten goede komen.  

Met beschermings- en veiligheidsmaatregelen wordt getracht de ergste ongelukken in deze industrieën te voorkomen. Maar als er toch iets misgaat, wilt u er natuurlijk wel voor zorgen dat iedereen veilig is. 

Wij weten dat u natuurlijk alles afweet van de producten waar u mee werkt, of het nu gaat om chemicaliën, poeders of grondstoffen. Onze ingenieurs willen graag met u en uw teams samenwerken en van elkaar leren om weloverwogen explosiebestendige technieken in te bouwen die bescherming bieden bij ongevallen.  

Met uw inzichten en instincten, en onze uitgebreide kennis van bouw-, explosie- en impacttechnieken kunnen we u helpen uw werknemers, assets en bedrijfsactiviteiten te beschermen.

Bescherming tegen interne en externe dreigingen 

Industriële risico's kunnen leiden tot ongelukken, maar er zijn ook mensen met kwade bedoelingen die het op bepaalde installaties hebben gemunt. Interne en externe bedreigingen kunnen vele vormen aannemen, zodat ze lastiger te voorspellen zijn. 

Tenzij u een bunker bouwt, kunt u schade als gevolg van een potentiële explosie nooit helemaal voorkomen. Bij het plannen en ontwerpen van gebouwen voor dit soort situaties werken we nauw met u samen om inzicht te krijgen in uw locatie, uw gebouwen en de risico's voor beide. Wij creëren een duidelijk overzicht van welke schade kan worden voorkomen en beperkt, en waartegen kan worden beschermd. 

We ontwikkelen explosietechnieken die voldoen aan uw eisen, of u nu een kritieke controlekamer of een campus wilt beschermen. Met behulp van technologieën voor het modelleren en simuleren van een uitgebreide reeks explosies analyseren we de beste ontwerpmogelijkheden voor u en helpen we bij de voltooiing ervan.

De nieuwste innovaties ondersteund door jarenlange ervaring 

Wij gaan prat op het gebruik en de ontwikkeling van nieuwe technologieën en innovaties waarmee we de ervaring en expertise van onze ingenieurs ondersteunen,  of het nu gaat om het bepalen van het beste gebruik van de eindige-elementenanalyse of de inzet van visuele simulaties om de gevolgen van mogelijke explosies beter over te kunnen brengen. Wij zetten technologie maar voor één doel in: u een ontwerp geven waarop u kunt vertrouwen.

Gemoedsrust 

In een sector waarin elk project volkomen uniek is en de omstandigheden voortdurend veranderen, weten we dat u met een hoop vragen en onzekerheden zit. We bespreken veel meer dan een doorsnee ontwerp of gebouw, vooral wanneer rekening moet worden gehouden met dit soort dreigingen. 

Gelukkig houden onze experts zich de hele dag door precies bezig met het oplossen en beantwoorden van dit soort vragen. Wij zetten onze expertise graag voor u in om een stappenplan voor een ontwerp vast te stellen dat u gemoedsrust geeft, met welke uitdagingen, parameters of beslissingen u ook te maken heeft.

Volledige service en begeleiding 

De ervaring en expertise bij Royal HaskoningDHV strekt zich uit over meerdere wereldwijde sectoren en vakgebieden. Wij geloven sterk in een gezamenlijke aanpak, waarbij onze teams nauw samenwerken voor de beste benadering van elk project. Voor onze experts op het gebied van explosiebestendig bouwen betekent dit dat ze een beroep kunnen doen op duizenden collega's om ontwerpen aan te passen aan uitdagingen die specifiek zijn voor een bepaalde sector, of dat nu om de luchtvaartindustrie, de maritieme industrie of talloze andere sectoren gaat.
Samen stellen we alles in het werk om ervoor te zorgen dat niets over het hoofd wordt gezien bij de bescherming van uw werknemers en gebouwen tegen de gevolgen van explosies.
Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Language is changing...