Toekomst van het Nederlandse zorglandschap

Hoe houden we de zorg betaalbaar, veilig en goed verspreid over Nederland en wat betekent dit voor het huidige zorgvastgoed? Ontdek het antwoord van achttien sleutelfiguren uit het Nederlandse zorgveld in het rapport ‘De transitie naar het zorglandschap van 2030’.
Het zorglandschap staat onder druk: een stijgende en complexere zorgvraag als gevolg van veranderende demografie, een ‘tsunami’ aan technische innovaties en onzekere politieke ontwikkelingen. Nederland moet en wil daarom naar een toekomstbestendig zorglandschap. Hoe ziet dat toekomstbestendige zorglandschap eruit?

Het zorgvastgoed zou de veranderende zorgprocessen optimaal moeten ondersteunen en duurzaam en toekomstbestendig moeten zijn. Hoe houden we de zorg betaalbaar, veilig, goed verspreid over Nederland en wat betekent dit dan voor de huidige ziekenhuizen en gebouwen?

In het rapport ‘De transitie naar het zorglandschap van 2030’, geven belangrijke spelers uit alle hoeken van het zorgveld, van patiëntenfederatie tot zorgverzekeraar, en van ministerie tot farmaceut, antwoord op deze vragen. Bekijk hieronder de animatievideo.
Rapport

Voorbereid op de toekomst

Doel van dit onderzoek is samen met de markt inzichten genereren waarmee wij zorginstellingen kunnen helpen om zich goed voor te bereiden op de toekomst, bijvoorbeeld door innovatie, en zo bij te dragen aan betere zorg.
Download
Zorglandschap 2030 - rapport cover

Delphi

Dit rapport is het resultaat van een Delphi-onderzoek. Delphi (genoemd naar het orakel van Delphi) is een onderzoeksmethode waarbij de anonieme mening van betrokkenen en/of deskundigen wordt gevraagd over een maatschappelijke, toekomstgerichte en complexe opgave. Door de antwoorden terug te koppelen wordt in enkele ronden gekomen tot een gedeeld beeld over bijvoorbeeld visie, strategie en interventies op deze opgave.

Wie* hebben meegedaan aan het onderzoek?

Jaap van den Heuvel, Voorzitter Raad van Bestuur Rode Kruis Ziekenhuis Beverwijk, Bijzonder hoogleraar Healthcare Management aan de Universiteit van Amsterdam; Cathy van Beek, Lid Raad van Bestuur RadboudUMC; Vincent Weijers, Executive Vice President / CEO Benelux and France bij Mediq BV; Lea Bouwmeester, Tweede Kamerlid PvdA; Matthijs Blokhuis, Managing Director bij Noaber Foundation; Fred Krapels, Directeur Markt en Consument bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport; Kenneth Fernald, Partner bij Evolvalor; Jaap Maljers, Co-Founder / Owner INCISION; Robert Muijsers, Owner Arbol Healthcare Real Estate; Joop Hendriks, Voorzitter Raad van Bestuur Noordwest Ziekenhuisgroep; Frits van Merode, Hoogleraar Logistiek en Operations Management in de zorg aan de Universiteit van Maastricht; Pieter Duif, Hoofd Vastgoed en Huisvesting UMC Utrecht; Jan Kimpen, Chief Medical Officer bij Royal Philips; Dianda Veldman, Directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie NPCF; Sander Klous, Hoogleraar Big Data Ecosystems for Business and Society aan de Universiteit van Amsterdam, Partner verantwoordelijk voor Data & Analytics bij KPMG Advisory; Norbert Hoogers, Directievoorzitter Zilveren Kruis; Jan Hendrik Egberts, Managing Director Veritas Investments; Emma Bruns, MD PHD investigator Academic Medical Center (AMC), Freelance Journalist NRC Media.

* De panelleden en hun rol(len) bij de start van het Delphi onderzoek.

Dialoog

Het rapport 'De transitie naar het zorglandschap van 2030' is het resultaat van een dialoog over de toekomst van het zorglandschap en de implicaties voor het zorgvastgoed. Graag geven wij met u een vervolg aan deze dialoog.
Zorglandschap 2030 image
Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Language is changing...