Maak kennis met Bastian, Consultant Energietransitie & Teamleider

Na zijn studie bij de TU Delft ging Bastian al snel aan de slag als Consultant in de energie. Na waardevolle ervaringen bij Alliander en Liandon kwam Bastian uit bij Royal HaskoningDHV. Er was meteen een goede klik met de mensen en de cultuur in het bedrijf. Hij werkt nu 4,5 jaar in de rol van consultant. Naast deze rol leidt hij momenteel ook een team binnen de afdeling Energy & Process. Benieuwd hoe hem dit bevalt? Lees dan snel verder!
Bastian Knoors

Vanaf het moment dat ik startte tot aan nu, waardeer ik nog steeds erg dat we een hele open cultuur hebben.

Bastian KnoorsConsultant Energietransitie & Teamleider

De start als Consultant Energietransitie

Bij ons bepaal je je eigen carrièrepad, met op jouw afgestemde ontwikkelingspaden. Je krijgt de kans je interesses en nieuwsgierigheid te volgen en nieuwe expertises en rollen te ontdekken. Dit reflecteert ook de weg die Bastian heeft doorlopen: “Als Consultant Energietransitie was het even wennen wat ik allemaal kon doen binnen die rol. Doordat het een breed werkveld is, kun je het zien als je eigen zoektocht binnen het bedrijf naar het beste voor je eigen ontwikkeling. Je kunt namelijk zelf richting geven aan het type projecten die je interessant vindt. Ook kun je switchen qua rollen die je in die type projecten aanhoudt.”

Een nieuwe uitdaging

“Het leuke aan dat je je zo kan ontwikkelen is dat ik de mogelijkheid heb gekregen om teamleider te zijn. Naast dat ik mij in deze rol nog steeds focus op projecten, focus ik me ook op mijn team. Het is mooi om te zien hoe de teamleden groeien en hoe ik hier zelf een rol in kan spelen. Ook stel ik het soepel lopen van processen voorop samen met tevredenheid van de mensen en werkplezier! Na 10 jaar consultancy is het heel interessant om nu een nieuw vak erbij te hebben wat meer te maken heeft met leiderschap en het managen van een jong en dynamisch team. En het mooie is dat je hierbij nergens aan vast zit. Als ik bijvoorbeeld weer volledig terug zou willen naar de consultancy kan dat ook.”

Impact maken met de energietransitie

Met onze expertise en innovaties ondersteunen we onze opdrachtgevers bij het veilig, energie-efficiënt en toekomstbestendig maken van hun organisatie. Zo werkt Bastian aan diverse projecten die te maken hebben met deze belangrijke opgaven: “Ik ben op allerlei manieren betrokken bij belangrijke opgaven zoals de energietransitie. Ik kijk bijvoorbeeld naar waterstof importstrategieën voor het havenbedrijf van Rotterdam. Bij een ander project helpen we ontwikkelaars van elektrolysers met het hele proces om tot een vergunbaar concept te komen.”

“De ontwikkelingen gaan zo hard waardoor er steeds nieuwe dingen langskomen. Daardoor is er binnen dit vakgebied nog een hoop onbekend, en komen er steeds nieuwe combinaties van disciplines samen om te brainstormen en vraagstukken te bespreken. Dit houdt het vak dynamisch en het is gaaf om elke dag nieuwe dingen te leren. Dit is toch echt het leukste! Als je maar leergierig bent, open staat voor nieuwe ideeën en inventief bent zit je hier zeker op je plek.”

Een echte netwerkorganisatie

Om ons werk te doen, creëren we met elkaar een omgeving waarin collega’s kunnen samenwerken, elkaar inspireren en van elkaar kunnen leren. Bastian waardeert dit enorm: “Vanaf het moment dat ik startte tot aan nu, waardeer ik nog steeds erg dat we een hele open cultuur hebben. Iedereen is gedreven om goed resultaat te leveren en samen tot interessante inzichten te komen. Via bijvoorbeeld projecten, events en kennissessies heb je mogelijkheid om veel te netwerken. Dan kom je veel verschillende collega’s tegen met elk een andere expertise. Een type collega kan bijvoorbeeld meer in de project management zitten en de andere collega meer op de inhoud van een thema. Een andere collega richt zich dan bijvoorbeeld op de communicatie naar de klant. Dit is erg leuk om mee te maken en tegelijkertijd nuttig en leerzaam!”

“We hebben we een actieve energietransitie groep waarin we nieuwsberichten delen om elkaar op de hoogte te houden. Ook bezoek ik met collega’s diverse events waar je nieuwe ontwikkelingen meekrijgt. Dit wordt ook zeker gestimuleerd in de organisatie!”

Wil jij ook bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering?

Dan is dit jouw kans. Want bij Royal HaskoningDHV werken we aan de meest urgente uitdagingen van deze tijd. We versnellen de overstap naar duurzame vormen van energieopwekking, maken de energietransitie mogelijk én leiden de weg naar een klimaatneutrale industrie. Samen met jou kunnen wij onze impact vergroten en onze missie waarmaken: to enhance society together.

renewable energy and decarbonisation of industry CTA 1
Language is changing...