Maak kennis met Cristina, Business Developer Water Technology International

Cristina was al op jonge leeftijd zeer internationaal georiënteerd en rondde haar bachelor environmental engineering af in Italië en haar master in Denemarken en Nederland. Ze maakte de overstap van software delivery engineer naar business developer. Benieuwd naar haar reis? Lees dan snel verder!
cristina cominelli

Mooie projecten waar ik op terugkijk waren in Brazilië, China, Duitsland, Frankrijk en India. Aangezien water een vitale en cruciale bron voor het leven is, ben ik blij dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij.

Cristina CominelliBusiness Developer Water Technology International

Van een software delivery engineer naar een business developer

“In het begin ben ik in de watertechnologieproducten van Royal HaskoningDHV gedoken. Als onderdeel van het controllers team was het mijn taak om de plannen en het proces van de software oplevering van de technologische producten te controleren. Erg leuk! Ook omdat er veel stakeholders bij betrokken zijn. Een van de watertechnologieproducten waar ik voor werk is Aquasuite. Dit is een AI-gestuurde analist en automatische piloot die helpt om inzicht te krijgen in de afvalwaterinfrastructuur van bedrijven. Hetzelfde als Nereda® technologie, een duurzame afvalwaterzuiveringsoplossing voor gemeentelijk en industrieel water.”

“Na doorgegroeid te zijn naar een product owner rol, vroeg ik mezelf af: wat wil ik nu echt gaan doen? Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden bij Royal HaskoningDHV. Zo kreeg ik de ruimte om mijn ambities te bespreken. Na verschillende gesprekken met mijn projectmanager en collega's voelde ik dat de rol van business developer de kern van mijn ambities vormde. Door deze overstap kon ik mijn moedertaal (Italiaans) echt zakelijk inzetten. Ik werd namelijk gevraagd om meer verkoopgesprekken op te zetten in Italië, wat leidde tot meer projecten met universiteiten en potentiële klanten zoals waterbedrijven. Het was erg spannend en interessant om hier deel van uit te maken en ik ben dankbaar dat ik deze stap heb genomen. Ik kreeg het volste vertrouwen van mijn team. Hierdoor kan ik ook terugreizen naar mijn thuisland, dat is geweldig.”

Mijn technische en sociale vaardigheden combineren

“In mijn nieuwe functie kan ik de technische vaardigheden die ik de afgelopen 4 jaar bij de organisatie heb opgedaan perfect combineren. Aan de andere kant zijn sociale vaardigheden erg belangrijk om de klanten te begeleiden en aan de behoeften van de klant te voldoen en deze te overtreffen. Naast Engels en Italiaans beheers ik ook de Spaanse taal. Dat maakt het voor mij erg leuk om me op de Zuid-Europese markt te richten. Deze uitdaging aangaan voelt als een nieuw en groot avontuur!”

Veel internationale inspiratie

“Onlangs bezocht ik een beurs/conferentie in Como, Italië om meer spelers in de watertechnologiemarkt te leren kennen. Ik heb dit helemaal alleen gedaan. In het begin voelt het eng, maar uiteindelijk heb ik veel connecties gemaakt. Dit is heel inspirerend. Binnenkort ontmoet ik weer een aantal woordvoerders van universiteiten en waterbedrijven om hun behoeften te bespreken en hoe wij hen kunnen helpen en vice versa.”

“Geweldige projecten waar ik op terugkijk waren in Brazilië, China, Duitsland, Frankrijk en India. Aangezien water een vitale en cruciale bron is voor het leven, ben ik blij dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij.”

Meer over het team en mijn carrièrepad

“Wat ik echt leuk vind, is dat ons team heel internationaal is. Er zijn 16-17 nationaliteiten in een team van 50 mensen. Erg indrukwekkend! Iedereen brengt zijn vaardigheden en cultuur samen, wat het een levendige sfeer maakt. We hebben procesingenieurs, salesmanagers, projectmanagers, waardoor de projecten multidisciplinair zijn.”

“Zoals hierboven geschreven, mijn carrière is niet vanaf de start al vastgelegd. Bij Royal HaskoningDHV krijg ik de vrijheid om vooruit te denken en mijn eigen carrièrepad uit te stippelen. Ik ben blij dat ik de ruimte krijg om na te denken over mijn prestaties en ambities. Je krijgt flexibiliteit in je carrièrerichting.”

Wil je ook deel uitmaken van een levendige en internationale omgeving?

Dan is een baan in ons team van experts misschien wel wat voor jou. Want wij hebben één missie: het leveren van schoon en veilig drink- en proceswater en het zuiveren van afvalwater tot een schone herbruikbare stroom van water en grondstoffen.

water treatment 1
Language is changing...