Ontmoet Gert-Jan, Adviseur Asset Management

Na het afronden van zijn studie Civiele Techniek, ging Gert-Jan aan de slag als inspecteur van civieltechnische constructies. Toen hij na 7 jaar toe was aan iets nieuws, ging hij bij ons aan de slag als Adviseur Asset Management. Benieuwd wat hij in deze rol doet en hoe dit hem bevalt? Lees dan snel verder!
Gert-Jan van der Linde

Wat ik heel leuk vind, is dat de projecten waaraan ik werk heel divers zijn.

Gert-Jan van der LindeAdviseur Asset Management

Een brede rol

“Als Adviseur Asset Management werk ik aan projecten met betrekking tot beheer en onderhoud in de openbare ruimte en ik hou me veel bezig met technische vraagstukken waarbij ik zoek naar het juiste abstractieniveau. Ook voer ik hier, net als bij mijn vorige baan, nog wel inspecties uit, alleen zijn deze dan een stuk gerichter en meer toegespitst op de uitvoering van de herstelwerkzaamheden.”

Maar dat is niet het enige waar Gert-Jan zich mee bezig houdt: “Toen ik bij mijn leidinggevende aangaf meer met de aannemer van doen te willen hebben, ben ik mij gaan ontwikkelen op het gebied van het opstellen van contractspecificaties en heb ik me wegwijs gemaakt in de werkwijze systems engineering.”

Je eigen interesse volgen

We stimuleren onze collega’s hun nieuwsgierigheid en interesse te volgen en zich zo voortdurend te ontwikkelen. Dit is ook iets wat Gert-Jan heeft ervaren: “De ontwikkeling richting contractmanagement begon eigenlijk met een heel concreet project waarbij ik een inspectie uit moest voeren aan de fundering van een brug. Waar de opdrachtgever hoopte alleen het brugdek te hoeven vervangen, constateerde we tijdens de inspectie al snel dat de steunpunten in slechte staat verkeerde en dat de hele brug vervangen moest worden. En zo’n brug moet dan niet alleen ontworpen worden, er moet ook een contract bij geschreven worden. Omdat ik het een heel leuk project vond, en ik graag meer in contact wilde komen te staan met de aannemer en wat nieuws wilde leren, wilde ik dat contract graag schrijven. Deze kennis heb ik steeds verder uitgebreid en nu doe ik dus projecten op zowel het gebied als Asset Management, Contractmanagement én Systems Engineering.”

Een project van A tot Z

Dit was niet alleen het project waar Gert-Jan kennis maakte met het opstellen van contractspecificaties, het was ook het leukste project waar Gert-Jan tot nu toe aan heeft gewerkt. “Het leuke aan dit project was, dat ik vanaf het moment van de inspectie tot het eind betrokken ben geweest en dus het hele project van begin tot eind heb doorlopen. Het is mooi om te zien hoe andere collega’s zoals modelleurs, constructeurs en projectleiders te werk gaan en hoe de dynamiek met de gemeente is. Een project waar veel facetten samenkwamen en waar we met z’n allen gingen voor het beste resultaat.”

Voordelen van werken bij Royal HaskoningDHV

Een van de voordelen van werken voor een grote organisatie, is de grote variëteit aan projecten en de grote hoeveelheid aan collega’s waarop je terug kunt vallen. “Wat ik heel leuk vind, is dat de projecten waaraan ik werk heel divers zijn. Zo werk ik gemiddeld aan 5 tot 6 verschillende projecten per week, waarbij ik de ene keer advies geef, maar een andere keer een rol binnen de organisatie van de opdrachtgever vervul.”

“Ook is het fijn dat er zoveel kennis aanwezig is. Als je op zoek bent naar een bepaald specialisme, hoef je de telefoon maar op te pakken en je vindt zo iemand die het vakgebied goed beheerst.”

Ook een baan met volop groeimogelijkheden?

Dan is een dynamische rol binnen de Mobiliteit & Infrastructuur misschien ook wel wat voor jou.

Wegen CTA
Language is changing...