Maak kennis met Khaled, Energy Consultant & Electrical Power Specialist

Vanuit zijn studie Electrical Engineering is Khaled zo’n 2 jaar geleden bij Royal HaskoningDHV terecht genomen. Om precies te zijn in ons organisatieonderdeel Industry & Energy, waar we ons bezighouden met het mogelijk maken van de transities binnen de energie: decarbonisatie van de industrie en duurzame vormen van energie zijn hierin belangrijke thema’s. En als zowel specialist als consultant op het gebied van elektrische energiesystemen, draagt Khaled hier dagelijks aan bij. Benieuwd naar zijn ervaringen bij Royal HaskoningDHV? Lees dan snel verder!
Chehab Khaled

Bij mijn projecten werk ik met een mix van junioren, medioren, senioren en een projectmanager waardoor er verschillende invalshoeken zijn.

Khaled ChehabEnergy Consultant & Electrical Power Specialist

Mijn werk als consultant en specialist

We werken voor een hoop uiteenlopende opdrachtgevers in verschillende landen en sectoren. Al onze projecten hebben in ieder geval 1 ding gemeen: met onze expertise en innovaties ondersteunen we onze opdrachtgever bij het veilig, energie-efficiënt en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Zo ook Khaled: “Ik ben voornamelijk bezig met projecten op het gebied van de energietransitie, bijvoorbeeld voor Data Centres, waarin ik mijn kennis over Electrical Engineering toepas. Dit kunnen projecten zijn in de consultancy hoek, maar ook op het gebied van design & engineering. Ik onderzoek graag en verdiep me in complexe onderwerpen. Bijvoorbeeld thema’s zoals decarbonisatie, elektrificatie, grid systemen en het managen van efficiënte en hernieuwbare energiesystemen. Zo maak ik stap voor stap impact en draag ik bij aan een betere en groenere wereld.”

Diverse collega’s en projecten

“Doordat ik verschillende rollen uitvoer, zie ik mijn werk zeker niet als een routine. Ik werk steeds met andere collega’s en dat maakt mijn werk erg divers. Doordat ik gemiddeld zo'n 1 à 2 maanden werk aan een project, ben ik betrokken bij veel verschillende projecten. In elk project leer ik weer een nieuwe les en door mezelf uit te blijven dagen, groei ik het meest. En heb ik een keer wat minder projecten? Dan gebruik ik deze tijd om trainingen te volgen. Ik ben namelijk altijd gemotiveerd. Het is fijn dat deze mogelijkheden er zijn.”

Veel leren van anderen

Door met verschillende perspectieven naar een probleem te kijken, komen we met vernieuwende en innovatieve ideeën. Ook Khaled merkt dat: “Het is fijn dat er zoveel collega’s zijn waardoor je veel kan leren van elkaar. Als ik een specialist wil spreken op het gebied van waterstof, dan kan ik binnen Royal HaskoningDHV contact opnemen met de juiste collega’s. Dat is erg fijn! Bij mijn projecten werk ik met een mix van junioren, medioren, senioren en een projectmanager waardoor er verschillende invalshoeken zijn.”

Extra initiatieven

Niet alleen werken we hard voor onze opdrachtgevers, we stimuleren onze collega’s ook om kennis te delen. “Voor de Energy & Process groep organiseer ik regelmatig kennissessies waarbij elke keer een collega nieuwe kennis presenteert. Hierdoor krijgen we nieuwe inspiratie om ons werk nog beter te doen. Ook doe ik mee aan het Young Professional Program. Met dit programma werk je, samen met andere starters binnen het bedrijf, aan je soft en hard skills op persoonlijk en professioneel niveau. Hierdoor begrijp ik ook meer van de verschillende rollen en afdelingen in het bedrijf en waar mijn mogelijkheden liggen.”

Een gezellige sfeer

“Ik heb hele leuke en enthousiaste collega’s die makkelijk zijn in de omgang. We geven elkaar energie en inspiratie en dat is heel fijn. Dit zorgt zeker voor een goede sfeer! Ook hebben we veel kantoren in Nederland. Ik krijg de vrijheid om te werken waar ik wil, de ene keer werk ik in Utrecht en de andere keer in Rotterdam of Amersfoort. Hierdoor leer je veel nieuwe mensen kennen.”

Wil jij ook bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering?

Dan is dit jouw kans. Want bij Royal HaskoningDHV werken we aan de meest urgente uitdagingen van deze tijd. We versnellen de overstap naar duurzame vormen van energieopwekking, maken de energietransitie mogelijk én leiden de weg naar een klimaatneutrale industrie. Samen met jou kunnen wij onze impact vergroten en onze missie waarmaken: to enhance society together.

renewable energy and decarbonisation of industry CTA 2
Language is changing...