Maak kennis met Lyckle, Hydraulic & Process Engineer

Na zijn studie Natuur- en Sterrenkunde en een Master in Mechanical Engineering, ging Lyckle aan de slag als docent op een middelbare school. Toen hij na vier jaar toe was aan iets nieuws, kwam hij bij ons terecht als Hydraulic & Process Engineer. Lees verder en ontdek hoe dit hem bevalt!
lyckle drost

Het is heel fijn dat je binnen één organisatie aan projecten voor meerdere teams kunt werken. Dat zorgt ervoor dat je aan veel interessante projecten mee kunt werken en snel een groot netwerk opbouwt.

Lyckle DrostHydraulic & Process Engineer

Van docent naar engineer

“Toen ik na vier jaar voor de klas toe was aan iets anders, was het nog best lastig om iets nieuws te vinden. Ik solliciteerde veel, maar voor veel organisaties was het toch moeilijk om verder te kijken dan mijn achtergrond als docent. Op een gegeven moment mocht ik op gesprek komen bij Royal HaskoningDHV. Daarin gaf ik aan dat ik op zoek was naar een plek voor een carrièreswitch en dat ik vooral heel veel wilde leren. Na dit gesprek ben ik nog een keer langs geweest op de afdeling om even mee te kijken en wat mensen te leren kennen. Niet veel later startte ik binnen het team Drinkwater!”

Een divers palet aan projecten

“Vanaf begin af aan heb ik geprobeerd me zo breed mogelijk te oriënteren, met daarbij een focus op hydraulica. Waar ik officieel binnen het team drinkwater val, doe ik lang niet alleen maar drinkwaterprojecten. Zo werd ik vanaf het begin betrokken bij projecten met betrekking tot polder- en rioolgemalen van het team afvalwater. Het is heel fijn dat je binnen één organisatie aan projecten voor meerdere teams kunt werken. Dat zorgt ervoor dat je aan veel interessante projecten mee kunt werken en snel een groot netwerk opbouwt.”

Grote, multidisciplinaire projecten

“Het gaafste project waar ik aan heb meegewerkt, is er een waar ik momenteel mee bezig ben. Het betreft het ontwerp van een ontharding van het drinkwater voor Evides. Het drinkwater wat daar momenteel gezuiverd wordt, bevat veel kalk en moet dus zachter gemaakt worden. Hiervoor wordt een stap aan de bestaande zuivering toegevoegd, waarbij de kalk uit het water wordt gehaald. Als Process Engineer zorg ik dat het water zo efficiënt mogelijk langs alle processtappen van A naar B stroomt. Hierbij houd ik rekening met alle bedrijfssituaties die de klant voor ogen heeft en de technologische randvoorwaarden (bijv. stroomsnelheid, verblijftijd). Op basis hiervan bepaal ik welke leidingen, pompen, kleppen e.d. in het ontwerp moeten worden opgenomen.”

“Dit is een mooi multidisciplinair drinkwaterproject waar ik van A tot Z bij betrokken ben: van het voorontwerp naar het definitief ontwerp en momenteel het afronden van het bestek. Het is leuk om te zien hoe iedereen in zo’n multidisciplinair team, van disciplineleider tot junior, allemaal hun steentje bijdragen om samen tot een mooie oplossing te komen in goede samenwerking met de klant.”

Samen naar een mooi resultaat

Binnen onze organisatie hebben we veel verschillende expertises in huis. We stimuleren collega’s om elkaar op te zoeken en te leren van elkaars ervaring en ideeën. “Onze organisatie is eigenlijk een soort one-stop-shop waar we experts op allerlei gebieden in huis hebben. Als je een vraag hebt of advies nodig hebt, kun je altijd een collega bellen om je te helpen. De collega’s nemen ook echt de tijd om je dingen uit te leggen. Zo moest ik in een van mijn eerste maanden een vispassage ontwerpen, iets wat ik nog nooit gedaan had. Ik kreeg toen de tip om contact op te nemen met een collega te die veel van visveiligheid af weet. Ondanks dat ik hem nog nooit eerder had gesproken, nam hij gelijk de tijd om mee te kijken naar mijn ontwerp, dingen aan me uit te leggen en me wat tips mee te geven. Het maakt niet uit om wat voor vraag het gaat en in welke projectfase dan ook, binnen Royal HaskoningDHV hebben we het antwoord en werken we samen naar een mooi resultaat.”

Een scala aan mogelijkheden

Dit brede palet aan expertises binnen ons bedrijf hebben nog een ander voordeel: je kunt je veel kanten op ontwikkelen. Iets dat Lyckle beaamt: “Als je assertief bent en je initiatief neemt, kun je je alle kanten op ontwikkelen. Zo heb ik op een gegeven moment aangegeven dat ik graag mee wilde werken aan een groot, multidisciplinair drinkwaterproject. Toen er een nieuw project van start ging dat daaraan voldeed, kon ik daaraan meewerken. En dit geldt ook voor nationale en internationale projecten – heb je de ambitie om meer aan internationale projecten te werken? Dan kan dat ook. Als je goed je ogen openhoudt en kansen pakt wanneer die zich voor doen, dan zijn er onwijs veel opties.”

Ook een baan met impact?

Dan is een baan in ons team van experts misschien wel wat voor jou. Want wij hebben één missie: het leveren van schoon en veilig drink- en proceswater en het zuiveren van afvalwater tot een schone herbruikbare stroom van water en grondstoffen. 


procesengineer cta
Language is changing...