Maak kennis met Michiel, Environmental Consultant

Al sinds zijn studie Chemische Technologie in Eindhoven is Michiel bekend met Royal HaskoningDHV. Hij heeft hier namelijk afgestudeerd bij de afdeling Water in Nijmegen. Na 5 jaar gewerkt te hebben bij de organisatie is Michiel, na een tussentijd met ervaringen bij andere adviesbureaus, sinds 2021, weer terug bij de organisatie; en met veel plezier. Veel collega’s kende hij nog en het voelt als een warm bad, aldus Michiel. Benieuwd om meer te weten over zijn functie en hoe hij het ervaart bij Royal HaskoningDHV? Lees dan snel verder!
Michiel Lieberom

Het ontwikkelen als professional staat hoog in het vaandel bij de organisatie. Zolang je passie en interesse er is, kun je een eind komen.

Michiel LieberomEnvironmental Consultant

Aandacht voor de mens en werken met impact

“Het mooie van deze organisatie vind ik dat er zoveel aandacht is voor de mens. De gezamenlijkheid, het teamverband en echt ergens voor gaan zijn bijzondere dingen die ik ervaar. In dat verband kun je ook heel veel collega’s bevragen, omdat er zo ongelofelijk veel kennis aanwezig is in de organisatie. Los daarvan kunnen we veel betekenen voor binnen- en buitenland.”

Een project vanuit verschillende invalshoeken

“Een project waarmee ik nu mee bezig ben is een grootschalige elektrolyse voor waterstofproductie op basis van windenergie. Dit zijn aansprekende projecten waarmee we voor Nederland echt impact maken. In mijn rol houd ik me veel bezig met vergunningen. Met een initiatiefnemer kijken we dan naar een locatie voor de realisatie van zo’n waterstof-initiatief of een chemische fabriek. Vaak moeten er dan een of meerdere vergunningen aangevraagd worden, denk aan een water-, milieu- of natuurvergunning. De complexe milieuwetgeving ligt hier ten grondslag. Met mijn technische en juridische achtergrond (later heb ik ook een master Nederlands recht gevolgd) heb ik een waardevolle inbreng. Het is namelijk belangrijk om te kijken wat de effecten van zo’n fabriek zijn naar de omgeving toe en of dit ook past vanuit een juridisch perspectief.”

Veel mogelijkheden

“Als eerste moet je echt nagaan wat je drijfveer is, wat je leuk vindt en waar je enthousiast van wordt. Dat is het belangrijkste. Doordat de organisatie erg breed is, merk ik dat er altijd wel een plek is waar je je kan ontwikkelen in je gewenste richting. Het ontwikkelen als professional staat ook hoog in het vaandel bij de organisatie. Zolang je passie en interesse er is, kun je een eind komen.”

Verschillende achtergronden

“In mijn team zitten ongeveer 30 collega’s. Niet iedereen heeft bij ons een technische achtergrond. Er is bijvoorbeeld een collega met een studie in de politicologie en bestuurskunde en die persoon werkt hier ook met veel plezier en resultaat. Het betekent dus niet dat er dan geen mogelijkheden zijn.”

Wil jij jezelf verder ontwikkelen?

Dan is een rol binnen de afdeling Environment & Safety misschien wel wat voor jou.

Ontdek de mogelijkheden

CTA Environment Safety
Language is changing...