Maak kennis met Nicole, Projectleider en Adviseur Hoogwaterbescherming

Eind 2001 kwam Nicole bij onze organisatie in dienst als Waterbouwkundig Adviseur. Sindsdien heeft ze zich ontwikkeld tot de rol van Projectleider en Adviseur Hoogwaterbescherming. Benieuwd naar wat ze leuk vindt aan deze rol en onze organisatie? Lees dan verder!
Nicole Geurts van Kessel

Het leuke aan mijn baan is dat ik samen met de beste waterveiligheidsexperts ter wereld wat moois neerzet, en er in elk project iets nieuws en uitdagends te vinden is.

Nicole Geurts van KesselProjectleider en Adviseur Hoogwaterbescherming

Van Waterbouwkundig Adviseur tot Projectleider

"Na mijn studie Civiele Techniek ben ik begonnen als Waterbouwkundig Adviseur bij Royal HaskoningDHV. In deze rol hield ik mij bezig met werkzaamheden zoals het beoordelen van steenbekledingen en het ontwikkelen van hydraulische modellen. Na ongeveer drie jaar begon ons team te werken aan het Hoogwaterbeschermingsprogramma, waarvoor ook planstudies nodig waren. Het ging niet langer alleen om het berekenen van een ontwerp; we moesten bijvoorbeeld ook milieueffectrapportages voorbereiden. Toen ben ik mezelf steeds meer in die richting gaan ontwikkelen. Het coördineren en integreren van de techniek in integrale rapportages vond ik heel leuk om te doen. In de jaren daarna ontwikkelde ik me na een kleine zijstap als teammanager , tot de rol van Projectleider, met de nadruk op planstudies, waar zowel het ontwerp als het omgevingsproces een belangrijke rol spelen. Dit doe ik voornamelijk voor grote rivier- en dijkversterkingsprojecten, waarbij ik samenwerk met waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat en nauw samenwerk met aannemers."

Het favoriete project van Nicole

"Eén van mijn favoriete projecten is het project waaraan ik momenteel werk - de planuitwerking en voorbereiding realisatie Integrale Gebiedsontwikkeling Meanderende Maas. Dit project gaat niet alleen over het versterken van 26 kilometer dijk, maar ook over een groot uiterwaardgebied waar geulen worden gegraven om meer ruimte te creëren voor de rivier, natuurontwikkeling en recreatie. Een goed voorbeeld van een project waar alles samenkomt."

"In dit project heb ik de rol van Integraal Ontwerpleider en Projectmanager vanuit Royal HaskoningDHV, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het Definitief Ontwerp en speel ik een belangrijke rol in de verbinding tussen het waterschap, de aannemer en andere betrokken partijen."

Je eigen koers uitzetten

"Het leuke aan mijn baan is dat ik samen met de beste waterveiligheidsexperts ter wereld wat moois neerzet, en er in elk project iets nieuws en uitdagends te vinden is. Je kunt kiezen aan welke projecten je wilt werken en in welke richting je jezelf wilt ontwikkelen. Bij elk project bevind je jezelf in een volledig nieuwe omgeving, waardoor het voelt alsof je met elk nieuw project weer een nieuwe baan hebt. Dus zelfs na ruim 20 jaar bij hetzelfde bedrijf is het nooit saai." "In onze groep werken we aan zowel nationale als internationale projecten, en ben je vrij om te kiezen wat het beste bij je past. Ik werk voornamelijk aan Nederlandse projecten, omdat ik daar het meeste plezier uit haal. Maar doordat de collega’s die aan internationale projecten werken binnen dezelfde groep zitten en zelfs in dezelfde app-groep, hebben we hele korte lijnen en is uitwisseling onderling eenvoudig en leuk."

Wil jij ook werken voor een wereldleider in klimaatbestendigheid en maritieme diensten?

Sluit je dan aan bij ons snelgroeiende team. We zijn altijd op zoek naar talent dat samen met ons de samenleving wil verbeteren. Talent dat graag wordt uitgedaagd om bij te blijven met de nieuwste innovaties in ons vakgebied. Ben jij het talent dat we zoeken?

Dijkversterking Neder-Betuwe
Language is changing...