Maak kennis met Nikki, Consultant Energietransitie

Tijdens haar studie Biochemie in Leiden en Delft leerde Nikki Royal HaskoningDHV kennen door het volgen van een stage. Hier leerde ze veel over strategie, consulting en digitalisatie in de energietransitie. Met veel plezier stroomde ze dan ook door naar de rol van Consultant Energietransitie. Meer weten over haar werk in deze innovatieve sector? Lees dan snel verder!
Blankerts Nikki

Ik werk in een heel veelzijdig vakgebied waarin decarbonisatie en hernieuwbare energie belangrijke pijlers zijn.

Nikki BlankertsConsultant Energietransitie

Innovatieve en duurzame projecten

We houden ons bezig met duurzame en innovatieve projecten die de transities binnen de industrie mogelijk maken. Nikki bevestigt dit: “Ik werk in een heel veelzijdig vakgebied waarin decarbonisatie en hernieuwbare energie belangrijke pijlers zijn. Zo werk ik momenteel aan een project dat te maken heeft met alternatieven voor fossiele brandstoffen. Een voorbeeld van een toekomstige energiedrager waar ik werk aan is groene waterstof.”

“Aan de andere kant zijn er ook projecten die te maken hebben met het creëren van efficiëntere energiehuishoudingen, bijvoorbeeld stoomsystemen in grotere fabrieken. En bij een ander gaaf project kijken we naar het totale verduurzamingsplaatje van een recreatiepark, inclusief de directe omgeving. Hernieuwbare energiebronnen zijn hier een belangrijk onderdeel van. Op persoonlijk vlak is duurzaamheid heel belangrijk voor mij. Naast kleine duurzame veranderingen door te voeren in mijn eigen leven, kan ik nu ook grootschaliger impact maken door de projecten bij Royal HaskoningDHV.”

Adviezen met impact

Met onze expertise en innovaties ondersteunen we onze opdrachtgevers bij het veilig, energie-efficiënt en toekomstbestendig maken van hun bedrijf. Nikki voegt toe: “Het is erg belangrijk om te begrijpen waar de behoeften liggen van deze bedrijven. Door het combineren van de visie van de klant met onze kennis, maken we een doorvertaling naar een bruikbaar advies met impact, afgestemd op bijvoorbeeld technische en economische haalbaarheid. Studies ten grondslag aan een advies zijn bijvoorbeeld kansenkaarten en haalbaarheidsstudies.”

Werken aan je eigen ontwikkeling

Bij ons bepaal je je eigen carrièrepad, met op jou afgestemde ontwikkelingspaden. Je krijgt de kans je interesses en nieuwsgierigheid te volgen en nieuwe expertises en rollen te ontdekken. Nikki bevestigt dit ook: “Ik ben me momenteel breed aan het oriënteren in lijn met mijn interesses. Het gave is dat ik een paar projecten heb waar ik op strategisch niveau kan bijdragen in de processen. Maar ook zijn er projecten waar ik verder in kan zoomen op berekeningen en het stapje voor stapje uit kan breiden naar het grotere idee. Mijn interesse ligt bij veel onderwerpen zoals waterstof, decarbonisatie en warmtevoorzieningen. Om dit toe te passen in de industrie sluit ook goed aan bij mijn achtergrond.”

Inspirerende bijeenkomsten

Om ons werk te doen, creëren we met elkaar een omgeving waarin collega’s kunnen samenwerken, elkaar inspireren en van elkaar kunnen leren. Een voorbeeld is het Energietransitie-Café. Dit is een brede bijeenkomst met allemaal professionals uit onze organisatie die zeer betrokken zijn bij de energietransitie. Zowel engineers, als management, als strategen als business developers. Nikki is hier ook bij betrokken: “In dit vakgebied is het enorm belangrijk om up to date blijven, onder andere door de steeds veranderende wetgeving en de onzekerheid van de toekomst. Door deze multidisciplinaire samenkomst kunnen we brainstormen over verschillende belangrijke thema’s. De eerste keer mocht ik meteen mijn inbreng presenteren aan het management: spannend, maar heel leuk!”

Wil jij ook bijdragen aan het beperken van de klimaatverandering?

Dan is dit jouw kans. Want bij Royal HaskoningDHV werken we aan de meest urgente uitdagingen van deze tijd. We versnellen de overstap naar duurzame vormen van energieopwekking, maken de energietransitie mogelijk én leiden de weg naar een klimaatneutrale industrie. Samen met jou kunnen wij onze impact vergroten en onze missie waarmaken: to enhance society together.

renewable energy and decarbonisation of industry CTA 1
Language is changing...