Maak kennis met Sandra, Programma- en procesmanager, Adviseur Gebiedsontwikkeling

Na mijn overstap nu ruim twee jaar geleden van de overheid naar Royal HaskoningDHV zit ik bij ons kantoor in Groningen helemaal op mijn plek als Programma- en procesmanager, Adviseur Gebiedsontwikkeling. Van de overstap heb ik geen moment spijt gehad. Benieuwd hoe ik hier terecht ben gekomen en hoe het me bevalt? Lees dan snel verder!
Sandra Driesens

Tot nu toe brengt deze baan me alles wat ik hoopte dat het me zou brengen. Geen project is hetzelfde en ik mag de lijnen uitzetten voor een heel scala aan opdrachtgevers.

Sandra DriesensProgramma- en procesmanager, Adviseur Gebiedsontwikkeling

Hoe het begon

"Mijn carrière begon als communicatieadviseur bij PPT Telecom en later KPN Holding. Via Atos Origin, waar ik contractmanager was voor een groot account, belande ik bij de provincie. Na een aantal jaar gewerkt te hebben als communicatieadviseur en bij de staf van de Commissaris van de Koning, ben ik tien jaar bestuursadviseur geweest voor verschillende bestuurders en beleidsterreinen. De laatste paar jaar was ik Programmamanager Gebiedsontwikkeling waarbij ik de verkenningsfase van de uitbreiding van Eemshaven, ook wel Gebiedsontwikkeling Oostpolder genoemd, coördineerde. Dit vond ik een super interessante ontwikkeling. Na verloop van tijd zag ik dergelijke uitdagende werkzaamheden schaarser worden. Voor mij een trigger om verder te gaan kijken."

Ja!

"Maar hoe pak je dat aan? Tijdens mijn werkzaamheden bij de provincie werkte ik met diverse adviesbureaus samen in de rol van opdrachtgever, daardoor had ik een goed beeld van de werkzaamheden en projecten die adviesbureaus uitvoeren. Royal HaskoningDHV viel in positieve zin op door het tonen van professionaliteit, deskundigheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid. En het waren ook gewoon leuke mensen met wie het prettig samenwerken was. Dus heb ik de koe bij de hoorns gevat en ben koffie gaan drinken met Royal HaskoningDHV om te verkennen of we wat voor elkaar kunnen betekenen. Na meerdere gesprekken met verschillende mensen binnen de organisatie was het antwoord volmondig JA!"

Met de neus in de boter

"Nog voordat ik officieel startte werd ik uitgenodigd voor een barbeque met mijn nieuwe collega’s. Die kans greep ik met beide handen aan, een mooie manier om informeel kennis te maken. De barbeque was een warm bad, iedereen was geinteresseerd en heette me van harte welkom. Daar hoorde ik ook dat ik meteen aan de slag kon met een tender voor het maken van een gebiedsvisie voor Lauwersoog. Er moest binnen drie weken een plan van aanpak gemaakt en gepresenteerd worden. Die presentatie deed ik samen met twee collega’s, best uitdagend als je ergens net komt kijken. Op de terugweg kregen we het verlossende telefoontje dat wij de opdracht mochten doen en dat gaf een enorme kick!."

Netwerkorganisatie

"In de afgelopen twee jaar kwam ik er steeds meer achter wat een netwerkorganisatie hier precies inhoudt. Zelf op zoek gaan naar projecten die bij je passen en ontdekken waar je drive ligt. Dit bedrijf biedt je alle mogelijkheden om je eigen pad uit te stippelen en je te ontwikkelen, je krijgt het vertrouwen en veel eigen verantwoordelijkheid. Dat past helemaal bij hoe ik graag werk. Nu haal ik projecten binnen waar ik ontzettend veel energie van krijg, maar ik denk ook mee over de ontwikkeling van de organisatie en de markt en onderhoud relaties met diverse opdrachtgevers. Een heel afwisselend pakket aan werkzaamheden dat mij de dynamiek biedt waar ik naar op zoek was."

Wat mijn werk zo tof maakt

"Royal HaskoningDHV en ik zijn duidelijk een goede match. Ik ben gedreven en creatief van aard en dat kan ik hier echt ontzettend goed kwijt. Geen project is hetzelfde en ik mag de lijnen uitzetten voor een heel scala aan opdrachtgevers. Het is zo gaaf om te zien hoe je eigen idee op die manier tot leven komt! En het leuke is dat, in tegenstelling tot wat ik gewend was, ik nu geen projecten meer heb gebonden aan één en dezelfde organisatie maar projecten doe bij diverse organisaties op verschillende plekken. Zo heb ik onder andere een datacenterstrategie gemaakt voor de provincie Flevoland, een integrale gebiedsvisie voor Lauwersoog, een programma opgezet voor de bescherming van een drinkwaterbron voor Waterbedrijf Drente en een aantal beleidsevaluaties gedaan voor de provincie Drenthe. Momenteel werk ik aan de transitie landelijk gebied voor de provincie Groningen, een energievisie voor de gemeente Het Hogeland, een verdieping op het thema natuur voor de Lelylijn en voor het Waterbedrijf Drenthe coördineer ik hun deelname aan een pilot voor een kleine erfmolen om een van hun pompstations te verduurzamen. Zeer diverse opdrachten waarbij ik verschillende rollen heb, van projectleider, procesmanager, adviseur tot facilitator van werksessies.

Ook ben ik bij diverse tenders betrokken, als lid van het team of als tendermanager. Een interessant proces waarbij je telkens kijkt naar wat de vraag precies is en hoe je hier optimaal invulling aan kunt geven. Je geeft een proces vorm waar je (als de opdracht aan ons wordt gegund) zelf ook vaak mee aan de slag gaat.

We werken deels digitaal en deels fysiek, door de ervaring die met digitaal werken opgedaan is tijdens Corona werken we veel makkelijker op afstand. Door het wegvallen van lange reisafstanden en -kosten kunnen we onze opdrachtgevers het beste team voor een project bieden. Bijkomend voordeel is dat ook werk en privé hierdoor veel beter in balans te houden zijn, iets dat ik heel belangrijk vind.

En zo kan ik nog wel even doorgaan over alle toffe aspecten aan mijn werk. Dus wil je meer weten? Stuur me dan zeker even een berichtje!"

Wil jij meehelpen Nederland toekomstbestendig te maken?

Word dan onderdeel van onze team! 

Stad & Land
Language is changing...