Toekomstbestendig bouwen voor de behoeftes van morgen

Er komt een moment dat het gebouw waarin gewerkt wordt letterlijk of figuurlijk niet meer past. Werkzaamheden veranderen door maatschappelijke en technologische ontwikkelingen en het aantal medewerkers of gebruikers neemt in de loop der jaren toe (en soms af). Veranderen van omgeving is dan een logische oplossing. Maar hoe zorg je ervoor dat dit gebouw flexibel kan meebewegen met alle ontwikkelingen? Én je het toekomstbestendig kan bouwen?
neem contact met ons opneem contact met ons op
Slim toekomstbestendig bouwen voor de behoeftes van morgen
Wij helpen onze klanten dagelijks met het beantwoorden van deze vraag. Of het nu gaat om maatschappelijk, commercieel of industrieel vastgoed. Zo kan je vandaag de beste keuzes maken die passen binnen het budget en aansluiten op zowel de huidige als toekomstige behoeftes. Zelfs als nu nog niet duidelijk is hoe die behoeftes eruit gaan zien.

Nieuwbouw, verbouw of ander gebouw

Een van de uitdagingen waar we mee helpen is de keuze ‘nieuwbouw, verbouw of ander gebouw’. Er hoeft namelijk niet altijd nieuw gebouwd te worden om tot een perfecte oplossing te komen. Ook het herontwikkelen of transformeren van bestaand vastgoed is een optie.

We kijken daarbij naar de eisen en wensen voor het toekomstige gebouw. Wie zijn de gebruikers en wat zijn de activiteiten? Hoe zal de organisatie zich in de komende jaren ontwikkelen? Waar is nu en straks behoefte aan? Zo werken we verschillende toekomstscenario’s uit en vertalen deze naar vastgoedconcepten die ook toekomstig bouwen en ontwikkelingen mogelijk maken. Daaruit blijkt vervolgens of we het beste bestaand vastgoed kunnen aanpassen, of dat nieuwbouw de beste keuze is.

Maatschappelijk positieve impact

Voor elk toekomstbestendig gebouw speelt duurzaamheid een belangrijke rol. Hoe zorg je voor minder energieverbruik? Welk materiaal is het meest duurzaam? Maar ook: hoe draagt het gebouw en de omgeving bij aan de ontwikkeling van biodiversiteit en hoe bouw je klimaatbestendig?

Bij Royal HaskoningDHV willen we met elk project bijdragen aan een betere wereld. We helpen uiteraard met het voldoen aan alle wet- en regelgeving om vergunningen te krijgen, maar gaan daarnaast nog een stap verder. We helpen je een gebouw te ontwikkelen dat ook echt een maatschappelijk positieve impact heeft. Met slimme keuzes rond het gebruik van materialen en nieuwe technologieën krijg je een gebouw dat energie levert in plaats van verbruikt.

Slimmer toekomstbestendig bouwen

Voordat je gaat investeren in het ontwikkelen van een toekomstig gebouw wil je zeker weten dat je krijgt wat je wilt. Daarom vertalen wij de wensen en ambities van de organisatie naar een technisch-, financieel haalbaar en uitvoerbaar plan. 

We combineren hiervoor onze kennis en ervaring op het gebied van o.a. architectuur, engineering en duurzaamheid. En we maken gebruik van data-gedreven toepassingen zoals parametrisch ontwerpen, simulaties en BIM om zo verschillende scenario’s te visualiseren en betere beslissingen te kunnen nemen. Het resultaat? Materiaal wordt optimaal ingezet en ruimtes worden efficiënter ingericht wat direct terug te zien is in het kostenplaatje. Zo is het optoppen van gebouwen is een innovatieve oplossing om extra ruimte te creëren, kosten te besparen en bij te dragen aan duurzame stedelijke ontwikkeling.

Wij zijn pas tevreden als alles naar wens functioneert. Daarom blijven we betrokken bij de realisatie van de plannen en tijdens de gebruiksperiode. En sturen we waar nodig bij.

Wil je meer weten over hoe Royal HaskoningDHV kan helpen bij het ontwikkelen van een toekomstbestendig en duurzaam gebouw?
Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Loading...

Laatste nieuws over toekomstbestendig bouwen

    Gerelateerde markten en diensten voor de gebouwde omgeving

    Language is changing...