Rail infrastructuur

Mensen reizen steeds meer met de trein, tram of metro, waarbij ze steeds hogere eisen stellen aan kwaliteit en service. Dit zorgt voor een enorme impact op het netwerk voor openbaar vervoer; het spoor wordt intensiever gebruikt, de stations worden drukker bezocht en de dienstregelingen worden kwetsbaarder.
Rails

Het wordt steeds complexer om de benodigde infrastructuur aan deze capaciteitsvraag te laten voldoen. Dit vraagt om een innovatieve aanpak, een integraal ontwerp en een nóg scherper inzicht in de impact op het netwerk en de omgeving.

Royal HaskoningDHV werkt samen met haar klanten aan multidisciplinaire projecten, waarin het delen van hoogwaardige kennis en bijbehorende middelen, van zowel regionale, nationale en internationale projecten, een belangrijke bijdrage levert aan een succesvol resultaat. Wij bieden:

  • een projectaanpak op basis van een nauwe samenwerking met de klant en structurering van eisen en wensen op basis van Systems Engineering;
  • uitgebreide kennis en ervaring in de disciplines baan en spoor, treinbeveiliging, bovenleiding en energievoorziening, civiele constructies en netwerkstudies in binnen- en buitenland;
  • een uitgebreid pakket aan ondersteunende middelen, bijvoorbeeld 3D-ontwerp, BIM en omvangrijke microsimulaties van zowel het spoornetwerk als reizigersstromen stations.

Royal HaskoningDHV is één van de weinige bureaus die beschikt over alle vier de ProRail erkenningen: Treinbeveiliging, Bovenleiding en Energievoorziening, Baanbouw en Spoorwerk en Civiele Constructies.

Een greep uit onze rail projecten
Meer weten over  mobiliteit & rail infrastructuur? - Neem contact op met onze rail- & mobiliteits experts

Meer weten over mobiliteit & rail infrastructuur?

Neem contact op met onze rail- & mobiliteits experts

Wil jij bijdragen aan de duurzame verbetering van trein-, tram- en metronetwerken?

Het verbeteren van de internationale treinverbinding naar Berlijn, de ingebruikname van ERTMS op de Hanzelijn of de realisatie van een toekomstvaste energievoorziening voor het spoor: maak jij het mogelijk? Samen werken we aan projecten die direct impact maken. Elk project is een nieuwe uitdaging waarbij we onze grenzen verleggen en onze missie waarmaken: enhancing society together. Ben jij klaar om impact te maken?

Rail team
Language is changing...