Architectuur

Ons team van zeer creatieve architecten verrijkt elk project met artistieke flair en baanbrekende, onderscheidende ontwerpen. Wij zorgen ervoor dat jouw gebouw aansluit bij de cultuur van jouw bedrijf en voldoet aan de wensen en verwachtingen van bewoners en gebruikers, of het nu om een iconisch bouwwerk of cruciale infrastructuur gaat.
Neem contact opNeem contact op
Architecture image

Een inspirerend ontwerp met praktische functionaliteit

Het uiterlijk van een gebouw of infrastructuurproject bepaalt hoe mensen ertegenaan kijken, maar alles valt of staat met wat er achter de gevel schuilgaat.

Onze bekroonde architecten werken nauw met jou samen om inzicht te krijgen in jouw organisatie en haar functionele verhouding met de gebouwde omgeving. Met behulp van geavanceerde digitale technieken en parametrisch ontwerpen zetten we dit inzicht om in een inspirerend, praktisch en efficiënt ontwerp.

We ontwerpen niet alleen nieuwe gebouwen, maar vinden het ook belangrijk te kijken naar hoe we bestaande gebouwen kunnen revitaliseren of er een herbestemming voor kunnen vinden. Dit laat onze inzet voor duurzame oplossingen zien. Met onze diepgewortelde expertise en geavanceerde modelleringstechnieken adviseren we over ontwerp- en materiaalkeuzes die aansluiten bij de ecologische ambities.

Square
Gesteund door een wereldwijd netwerk
Onze deskundige adviezen en creatieve oplossingen worden ondersteund door 140 jaar wereldwijde ervaring op het gebeid van architectonische en bouwkundige projecten.
Square
Naadloos geïntegreerd ontwerp
Door parametrisch ontwerpen te combineren met onze expertise kunnen we intuïtieve visualisaties, geïntegreerde ontwerpen en hulpmiddelen creëren die jou ondersteunen bij weloverwogen beslissingen.
Square
Creatieve en duurzame architectuur
We adviseren, begeleiden en ondersteunen je bij jouwduurzaamheidsdoelstellingen. Wij vinden nieuwe manieren om adembenemende gebouwen te ontwerpen die helemaal klaar zijn voor de toekomst.

Wereldwijde architecten met lokale kennis

Onze iconische ontwerpen zijn over de hele wereld te zien, van de blauwdrukken van hoofdkantoren en industriële faciliteiten tot complexe plannen voor datacenters, luchthavens en uitgebreide transportsystemen.

Royal HaskoningDHV heeft kantoren in heel Europa, Afrika en Azië. Onze architecten hebben zo een wereldwijd netwerk waar ze hun best practices en ontwikkelingen binnen de sector kunnen delen met collega's. Dit combineren we met een diepgaande kennis van verordeningen, voorschriften, bepalingen en best practices voor de bouw, specifieke vereisten, zoals de DNR en die van het Royal Institute of British Architects (RIBA), en lokale risicofactoren, zoals het klimaat of kans op aardbevingen.

We kunnen ook leunen op ons Royal HaskoningDHV-team van 6000 man sterk verspreid over 25 landen. Dit betekent dat we je een geïntegreerd team bieden dat je gedurende het hele project begeleid, niet alleen bij het aanvankelijke ontwerp. Dit team bestaat uit bouwkundig, werktuigbouwkundig, elektrotechnisch en technisch ingenieurs, projectleiders, bouwfysici, brandveiligheidsdeskundigen en nog vele andere expert.

Wij begeleiden projecten van ontwerp tot oplevering

Zodra het ontwerp is goedgekeurd, houden we nauw contact met het projectteam. Wij zijn gedurende het hele project beschikbaar, of je nu samenwerkt met het geïntegreerde ontwerpteam van Royal HaskoningDHV of een derde partij. We ondersteunen bij het nemen van beslissingen, zorgen ervoor dat de juiste materiaalkeuzes worden gemaakt en dat het voltooide gebouw overeenkomt met het goedgekeurde ontwerp.

Wij lopen voorop in parametrisch ontwerpen

In de afgelopen tien jaar zijn we veel gaan werken met parametrisch ontwerpen, waarmee we artistieke creativiteit combineren met geavanceerde computertechnologie. Dit heeft ons uitgebreidere ontwerpmogelijkheden gegeven en uiteindelijk geleid tot nauwkeurigere architectuurprojecten.

Parametrisch ontwerpen is veel meer dan alleen een trend binnen de architectuur. Het is een revolutionaire benadering die de uitgebreide mogelijkheden van algoritmes en technologie benut.

Hiermee kunnen we een optimale balans vinden tussen het ontwerp, de relatie met de omgeving en de eisen, wensen en ambities. We gebruiken algoritmes om een reeks parameters vast te stellen met betrekking tot de verschillende aspecten van het ontwerp, zoals de vorm, afmetingen en oriëntatie van het gebouw en de materiaalkeuze. Deze parameters kunnen we vervolgens aanpassen om verschillende ontwerpopties te genereren en evalueren. Op die manier kunnen we al vroeg in de ontwerpfase en bij investeringsbeslissingen slimmere afwegingen maken.

Dit geeft ons veel vrijheid bij het ontwerpen van het gebouw. We kunnen zo sneller werken aan ontwerpen die bijdragen aan een betere, duurzamere samenleving. Met behulp van parametrisch ontwerpen kunnen we experimenteren met verschillende scenario's en deze analyseren, zodat we weloverwogen beslissingen kunnen nemen die niet alleen esthetisch, maar ook ecologisch en sociaal verantwoord zijn.

We geven het goede voorbeeld met circulariteit

Het einde van de levensduur van een gebouw zelf hoeft niet per se het einde van zijn bouwkundige elementen te zijn. Gebouwen en alle materialen en elementen die erin zitten verwerkt kunnen herhaaldelijk worden hergebruikt. Een gesloten ecosysteem van materialen is een ambitieus, maar zeker haalbaar doel.

Ons team is altijd intensief op zoek naar manieren om inrichting en toebehoren te ontwerpen die kunnen worden aangepast en, wanneer de tijd daar is, afgebroken voor hergebruik.

Ons nieuwste kantoorgebouw in Amsterdam is een voormalig pakhuis dat we hebben omgebouwd. Veel van de elementen die ons team heeft gespecificeerd, zijn overgenomen van ons vorige kantoor en opnieuw gebruikt of afkomstig van andere locaties. Door op creatieve en innovatieve manieren te denken, hebben we een werkruimte gecreëerd die naadloos kan inspelen op veranderende behoeften, van vergaderruimtes in zeecontainers tot demonteerbare telefooncellen.

Innovatieve, creatieve en bijzondere architectuur

Ons team staat klaar om je te begeleiden, ondersteunen en van tijd tot tijd uit te dagen, van het allereerste telefoongesprek tot aan het moment dat het gebouw zijn deuren opent, maar ook daarna. Op die manier creëren we samen een bijzonder ontwerp dat bijdraagt aan het succes van de organisatie. Denk je dat we je kunnen helpen jouw volgende project tot leven te brengen? Neem dan contact met ons op.

Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Architectuur beweegbare bruggenBrochure

Beweegbare bruggen

Architectuur routeontwerp en kunstwerkenBrochure

Routeontwerp & kunstwerken

Architectuur fiets- en voetbruggenBrochure

Fiets- en loopbruggen

Language is changing...