Akoestiek en bouwfysica

Of het nu gaat om bestaande bouw of nieuwbouw, de uitdagingen van akoestiek en bouwfysica zijn vaak complex. Hoe zorg je voor een gezonde, veilige en duurzame werk- of leefomgeving?
Neem contact opNeem contact op
Acoustics and buildings physics image

Het speelveld van akoestiek en bouwfysica

Onze experts helpen met het ontwerpen van een comfortabele werk- of leefomgeving. Om te komen tot een optimaal ontwerp dat voldoet aan de eisen van de organisatie kijken wij naar een juiste balans tussen een gezonde leefomgeving, materiaalgebruik en energiegebruik. Deze drie aspecten vormen samen het spanningsveld van akoestiek en bouwfysica. De materiaalkeuze heeft bijvoorbeeld invloed op het binnenklimaat, maar ook de duurzaamheid is van belang bij de keuze van de materialen.
Acoustics and buildings physics play field
Het speelveld van akoestiek & bouwfysica

Gebruik van juiste expertise en tools

Akoestiek en bouwfysica vormen een belangrijke basis van je project. Het heeft bijvoorbeeld veel invloed op de gezondheid en veiligheid van de gebruikers van een gebouw. Elk project is uniek en vraagt dan ook om de juiste aanpak die past bij de gestelde ambities. Om jullie ambities te realiseren vertalen we deze naar technische uitgangspunten en ontwerpoplossingen. Hiervoor zetten we verschillende tools in, onder andere op gebied van akoestiek, daglicht, thermisch comfort luchtkwaliteit, energie en materiaalkunde. Met onze expertise en tools staan wij garant voor een optimaal advies in iedere situatie, hoe complex dan ook.

In onze slimme tools gebruiken we intelligente rekenmethoden om antwoord te geven op complexe vraagstukken.

Zo hebben we onder andere het stappenplan kantoorakoestiek, de comfortradar, de bezonningstool en de low temp calculator gecreëerd. Hiermee versnellen we niet alleen het proces, maar bieden we ook de beste oplossing voor de wensen en eisen van de opdrachtgever. Én zorgen we voor een betere en prettige omgeving voor de eindgebruiker.
Vivian TimmermansAssociate Director en adviseur akoestiek & bouwfysica
Vivian Timmermans

De gebruiker centraal in akoestisch en bouwfysisch advies

Per project inventariseren we de behoefte van de gebouwgebruikers en -eigenaar en vertalen dit naar een passende ambitie, uiteraard binnen de wet- en regelgeving. Vervolgens vertalen we deze ambitie tot technische uitgangspunten op het gebied van akoestiek, daglicht, luchtkwaliteit en thermisch comfort. Met onze adviezen dragen we bij aan een comfortabele werk- of leefomgeving wat een bewezen effect heeft op de prestatie van mensen. Zo zorgen we dat mensen beter kunnen leren, genezen en werken.

Lagere kosten dankzij vroegtijdige samenwerking

Veel projecten kennen een hoog ambitieniveau, een beperkt bouwbudget en een korte doorlooptijd. Voor deze lastige opgave is samenwerken in projecten essentieel. Wij denken graag mee aan het begin van een ontwerptraject, wanneer keuzes de grootste impact hebben op zowel kosten als kwaliteit. Door interdisciplinair samen te werken verkennen we naast akoestiek en bouwfysica, ook de mogelijkheden vanuit bouwkunde, installatietechniek, en constructie en brandveiligheid. Zo maken wij met onze brede expertise een integraal en optimaal advies voor een goed onderbouwde besluitvorming. Door tijdig te kiezen en een integrale aanpak behaal je betere resultaten en kunnen kosten worden bespaard.
Neem contact op met onze experts -

Neem contact opmet onze experts

Hoe zorg je voor een optimale akoestiek op kantoor?

Een prettige werkomgeving past bij het werk dat wordt gedaan. Medewerkers presteren beter en komen met plezier naar kantoor om gefocust te werken en elkaar te ontmoeten. Daarom is extra aandacht nodig voor het goed inrichten van de werkomgeving, waarbij akoestisch comfort een grote uitdaging is. Weten hoe je de verbetering van akoestiek op kantoor op korte en lange termijn aanpakt?

Werknemers met goede akoestiek op kantoor

Bekijk de projectvideo van het Nhow Amsterdam RAI hotel


650 kamers, restaurant, vergadercentrum en zelfs een tv-studio. Naast de RAI staat een heus icoon dat bovendien het grootste hotel van de Benelux wordt: het Nhow Amsterdam RAI hotel. Wij zijn door projectontwikkelaars COD en Being Development ingeschakeld voor advies over de brandveiligheid, akoestiek en bouwfysica van het gebouw.
Language is changing...